Netālu no Ventspils robežzīmes esošā kroga Pasiekstes vējdzirnavs apmeklētāji un garāmbraucēji noteikti būs pamanījuši, ka līdzās dzirnavām top ēka, kas iegūst arvien skaidrākas aprises. Jaunā ēka – Saieta nams – pavisam drīz tiks nodota ekspluatācijā un mūsdienīgās telpas būs pieejamas ikvienam, kas vēlēsies piedzīvot neaizmirstamus brīžus skaistā svinību vietā.

Ideja par Saieta namu radās jau 2020. gadā, kad Veinbergu ģimene atklāja Pasiekstes vējdzirnavas – valsts nozīmes vēstures pieminekli. Toreiz tika realizēts viens no sapņiem, par kuru, iespējams, bija iedomājušies daudzi, braucot garām pamestajām vējdzirnavām, bet neuzdrošinājās to darīt. Vējdzirnavām tika atrasts praktisks pielietojums. «Jau sākotnēji mums bija ideja nākotnē radīt vietu, kur kopā būt, svinēt un priecāties. Vietu, kur cilvēki var satikties un sajust patiesu prieku. Sākotnējā Saieta nama ideja par šķūni nu ir izaugusi grandiozā projektā. Lai arī esam dzirdējuši sakām, ka esam traki, mēs ticam saviem sapņiem, savam spēkam un esam pārliecināti, ka mums viss sanāks un šeit būs īpaša un ļoti skaista vieta. Mēs nebaidāmies sapņot, uzdrošināmies sapņot lielus sapņus un, pateicoties mūsu neatlaidībai, esam nonākuši pie saviem izvirzītajiem mērķiem un lepojamies ar padarīto,» saka Signe.

Ēkas nosaukums – Saieta nams – apliecina, ka šajā vietā varēs sanākt kopā ļaudis un iegūt neaizmirstamas atmiņas. Saieta nams palīdzēs sastapties senajam ar mūsdienīgo un jau decembrī vērs vaļā savas durvis, lai ikviens interesents pats par to pārliecinātos, aizvadot svinības, korporatīvās ballītes, konferences, seminārus un daudzus citus pasākumus. Ēkas sienas būs no stikla, līdz ar to arī pavērsies skaists skats uz vējdzirnavām un sakopto apkārtni. Iekštelpām būs piešķirts interesants un neparasts dizains, kā arī būs neliela skatuve un atsevišķa zona mūziķiem. Tāpat ir nodrošinātas arī nakšņošanas iespējas, toskait no nākamā gada vasaras arī VIP klases vilcienu vagonos, kas atradīsies aiz Saieta nama un ar kuriem kādreiz vizinātas estrādes zvaigznes, norāda Signe.

Arī Saieta nama ēdienkarte šobrīd tiek rūpīgi izstrādāta, lai palutinātu apmeklētāju garšu kārpiņas, ļaujoties unikālai kulinārijas pieredzei. Pasiekstes vējdzirnavu šefpavārs Elvis Rībens ikdienā izvēlas vietējos produktus, sadarbojoties ar zemniekiem, zvejniekiem un mājražotājiem, nodrošinot svaigu un autentisku garšu. «Izcilas kvalitātes nodrošināšana ir iespējama tikai ar spēcīgu komandu. Mana komanda var radoši izpausties un uzņemties atbildību par savu darbu,» uzsver šefpavārs Elvis.

Saieta nama tapšana tiks iemūžināta arī speciālā videofilmiņā, parādot caur deju, kā auga šī ēka. Tā kā Veinbergu ģimene un viņu komanda ir VPDK Strautuguns dalībnieki, ēkas tapšanu ir iedejojis arī deju kolektīvs. Pirmajā reizē dejotāji sanāca kopā, kad tika ielieti ēkas pamati, otrajā reizē – kad bija uzbūvēts ēkas karkass, un trešā kopīgā sanākšanas reize būs tad, kad Saieta nams būs gatavs. «Vēlamies, lai mūsu Saieta namā deja palīdz iegriezt jaunu un spēcīgu enerģiju. Mums ļoti patīk tas, ko mēs darām, un mums arī patīk, ka katrai vietai un lietai, ko darām un radām, ir savs stāsts,» sarunas izskaņā pauž Signe.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Covid 19-24.ventspils.lv Pirms 2 nedēļām

    Nu jauki.Bet vēl jaukāk būtu,ja būtu iespējams atjaunot visus dzirnavu agregātus.Lai spārni grieztos un ļaudīm būtu izdevība redzēt,kā graudi pārtop miltos,putraimos,grūbās,utt.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: