10. septembrī, tika pasniegtas Ventspils valstspilsētas pašvaldības stipendijas par izcilību informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) jomā. Šogad kopumā tika saņemti 23 pieteikumi, kurus rūpīgi izvērtēja stipendiju komisija un izvēlējās 10 pašus izcilākos studentus, kuriem piešķīra stipendijas.

Svinīgajā pasākumā ar muzikālajām pauzēm priecēja Ventspils Mūzikas vidusskolas Sabīne Mustermane.

Stipendiju komisija, izvērtējot visus pretendentu pieteikumus, nolēma Ventspils valstspilsētas pašvaldības stipendijas par izcilību IKT jomā piešķirt:

1. Madarai Rozei Balackai – Madara ir absolvējusi Universum mūzikas un mākslas vidusskolu, šogad uzsākusi studijas bakalaura studiju programmā “Elektronikas inženierija”. Viņas degsme un kāre mācīties atspoguļojas izcilajās sekmēs, kā arī atzinības rakstos, kurus saņēmusi mācību laikā.

2. Danielam Balikam – Daniels šobrīd studēt bakalaura studiju programmā “Datorzinātnes” 3. kursā. Paralēli studijām viņš arī aktīvi pilnveido savas prasmes, apmeklējot dažādus kursus un piedaloties projektos, piemēram, iegūstot Eiropas Aviācijas drošības aģentūras un Valsts aģentūras “Civilās aviācijas aģentūra” apliecinājumu par pabeigtu tiešsaistes apmācību.

3. Vinetai Lilianai Dudonei – Vineta ir bakalaura studiju programmas “Elektronikas inženierija” 2. kursa studente. Viņa ir ieguvusi III pakāpi Kurzemes reģiona 14. skolēnu ZPD konferencē, divreiz izcīnījusi godalgotas vietas fizikas olimpiādēs, kā arī ar citiem VeA studentiem ieguvusi 4. vietu starptautiskajā elektronikas konkursā “EIFtronic 2024” Viļņā, Lietuvā.

4. Samuelam Gintaram Dzalbam – Samuels ir absolvējis Ventspils tehnikumu un ieguvis profesionālo kvalifikāciju “Datorsistēmu tehniķis” un ir izvēlējies turpināt pilnveidot savas zināšanas studiju programmā “Datorzinātnes”. Samuels ir izstrādājis projektu “Mežmērs”, kas ir vērsts uz efektīvāku un ilgtspējīgāku mežu apsaimniekošanu, izmantojot IKT risinājumus.

5. Martai Dzelmei – Marta studē programmā “Elektronikas inženierija” 2. kursā. Studente aktīvi piedalās dažādos projektos un konkursos, kas saistīti ar IKT nozari, kā, piemēram, starptautiskajā elektronikas konkursā “EIFtronic 2024” Viļņā, Lietuvā. Marta arī turpina pilnveidoties, apgūstot dažādas prasmes kursos un apmācībās.

6. Denisam Solovjovam – Deniss ir Ventspils Augstskolas bakalaura studiju programmas "Datorzinātnes" 3. kursa students. Viņš aktīvi iesaistās nozares jautājumos un nemitīgi velta laiku savai personīgajai izaugsmei, apgūstot dažādus tiešsaistes kursus un saņemot dažādus IKT jomas sertifikātus. Brīvo laiku Deniss velta saviem projektiem.

7. Daniilam Dominikam Štrālam – Daniils ir uzsācis mācības Ventspils Augstskolas bakalaura studiju programmā "Datorzinātnes" 1. kursā. Pateicoties savai zinātkārei IKT jomā, 12. klasē tika izstrādāts zinātniski pētnieciskais darbs, kurš veiksmīgi tika aizstāvēts Kurzemes reģiona zinātnisko darbu konferencē, iegūstot I pakāpi, kā arī Valsts zinātniski pētniecisko darbu konferencē, iegūstot III pakāpi.

8. Robertam Tūbelim – Roberts ir Ventspils Augstskolas bakalaura studiju programma "Datorzinātnes" 1. kursa students. Paralēli mācībām Roberts aktīvi izrādījis interesi piedaloties ne tikai dažādos projektos un konkursos, piemēram, nacionālajā profesionāļu meistarības konkursā "Skills Latvia 2024" un "Web tehnoloģijas", bet arī labprāt velta laiku, iesaistoties pašpārvaldē un multimediju klubā.

9. Jeļizavetai Vetaškovai – Jeļizaveta ir absolvējusi Liepājas Dzintara vidusskolu un šobrīd ir uzsākusi studijas 1. līmeņa studiju programmā “Programmēšanas speciālists” 1. kursā. Absolvējot vidusskolu, Jeļizaveta ir uzrādījusi lieliskus rezultātus mācībās, kā arī kārtojusi centralizēto eksāmenu programmēšanā, kas ne visiem ir pa spēkam. Jeļizaveta izrāda lielu interesi IKT jomā, pašmācības ceļā apgūstot dažādas programmēšanas valodas, kā arī piedaloties dažādos nozares projektos.

10. Tomasam Žukovskim – Tomass studijas programmas “Elektronikas inženierija” 1. kursā uzsācis pēc Ogres tehnikuma absolvēšanas. Mācoties tehnikumā, Tomass piedalījies dažādos konkursos un projektos, kā arī uzrādījis augstus rezultātus mācībās un šobrīd ir apņēmības pilns uzsākt studijas un turpināt iesaistīties dažādos konkursos arī kā Ventspils Augstskolas students.

Stipendiju par izcilību IKT jomā piešķir reizi gadā desmit studentiem. Tā tiek piešķirta uz 10 mēnešiem, katru mēnesi izmaksājot stipendiju 250 eiro apmērā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: