Eiropā vērienīgākais brīvdabas ielu un ekstrēmo sporta veidu festivāls jau divpadsmito reizi atgriezīsies Ventspilī. Trīs dienu garumā apmeklētājiem būs iespēja sekot līdzi līdz šim vērienīgākajām ekstrēmo un ielu sporta kultūras starptautiskajām sacensībām. Šogad festivāls norisināsies no 19. līdz 21. jūlijam un sadarbībā ar Balcia apdrošināšanu.

Ghetto Games festivāls gadu no gada ap sevi pulcē ekstrēmo un ielu sporta veidu kultūras fanus un dalībniekus no visas pasaules.

“Mēs esam uz viena viļņa ar drosmīgajiem un aizrautīgajiem, tāpēc jau otro gadu ar prieku atbalstām dažādus Ghetto Games pasākumus – arī vērienīgo festivālu Ventspilī. Esam par to, lai ikvienam būtu iespēja piepildīt savas sportiskās ambīcijas un sasniegt pelnītas uzvaras, un šādi pasākumi dod iespēju arī ekstrēmāku un mazāk redzētu sporta veidu cienītājiem paspīdēt un parādīt savus talantus plašākai publikai,” saka Balcia viceprezidents Reinis Bērzkalns.

Ghetto Games vēsta, ka pasākuma programma būs aizraujoša ikvienam festivāla apmeklētājam, jo padomāts būs ne tikai par sportistiem, bet arī par ielu kultūras pārstāvjiem, kā arī par ģimenēm un bērniem. Turklāt, ekstrēms sports rosina ekstrēmu apetīti, tāpēc daudzpusīgu garšas baudījumu būs iespēja izgaršot Ghetto Food Festivālā. Trīs dienu garumā, skeitparka teritorijā apmeklētājiem būs iespēja nogaršot daudzpusīgu ēdienu klāstu no dažādiem street-food meistariem.

“Ghetto Games ir unikāla kustība, kuras galvenā vērtība ir dot jauniešiem iespēju regulāri sportot un veselīgi pavadīt brīvo laiku. Ventspils pilsēta ir gandarīta par ilggadējo sadarbību nu jau 12 gadu garumā ar Ghetto Games organizatoriem, kā arī šīs kustības vadītāju Raimondu Elbakjanu.

Tieši Ghetto Games pasākumā, Ventspilī, 2018. gadā tika veikts spilgts ieraksts Latvijas 3x3 basketbola vēsturē, kad pirmajā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Pasaules tūres kvalifikācijas turnīrā – “Ghetto Basket Ventspils Challenger” – astoņu valstu kopumā, 16 komandu konkurencē, triumfēja Latvijas 3x3 valstsvienība.

Ghetto Games veiktās aktivitātes un darbs ir palīdzējis mūsu valsts 3x3 basketbola komandai Tokijas olimpiskajās spēlēs izcīnīt zelta medaļas un esam lepni, ka Ventspilij ir savs olimpiskais čempions 3x3 basketbolā – Kārlis Pauls Lasmanis, kurš ļoti aktīvi motivē un atbalsta jaunos basketbolistus un Latvijas izlases sastāvā startēs Olimpiskajās spēlēs Parīzē. Veiksmi puišiem”, šādu vēlējumus gaidāmajam festivālam vēsta Guntis Blumbergs, Ventspils Domes priekšsēdētāja 1. vietnieks sadarbības jautājumos.

Šogad festivāla programma solās būt īpaši plaša, pulcējot vairāk kā 500 ārvalstu sportistus no vairāk kā 30 valstīm. Plašākā starptautisko sportistu pārstāvniecība ir paredzēta 3x3 basketbola turnīru un ielu futbola ietvaros. 3x3 basketbolā tiks aizvadīti trīs vērienīgi pasākumi - FIBA 3x3 nāciju līga, starptautiskais “Ghetto Basket” posms sešās vecuma grupās un PRO kategorijas turnīrs ar ceļazīmi uz kādu no FIBA Challenger posmiem Āzijā. Savukārt, ielu futbola jomā ir paredzēts starptautisks “3pret3 bērnu turnīrs futbolā” U6, U7, U8 grupās, starptautisks “Ghetto Football 3x3” posms ar

iespēju izcīnīt ne tikai vērienīgu naudas balvu, bet arī vērtīgus reitinga punktus pasaules ielu futbola rangā un krāšņas futbola frīstaila sacensības “World Freestyle Football Showtime”, kas pulcēs pasaules mēroga influencerus.

Pasākuma programma:

Festivāla pirmajā dienā, 19. jūlijā, skatītājus un dalībniekus sagaida starptautiskais “3pret3 bērnu turnīrs futbolā” U6, U7, U8 grupās, inline sacensības amatieriem, Ghetto Fight Kids Fighter sacensības, Ghetto Submission Baltic Grand Prix sacensības un FIBA 3x3 nāciju līga.

Sestdiena, 20. jūnijs solās būs karstākā no festivāla dienām. Ventspils skeitparkā varēs sekot līdzi starptautiskajām BMX frīstaila sacensībām amatieriem un JAM formāta sacensībām, starptautiskajām skrejriteņu sacensībām “Baltic Cup scooter freestyle GGFEST x RIDEOO”, kā arī skeitparka teritorijā norisināsies starptautiskās futbola frīstaila sacensības "World Freestyle Football Showtime" atlases kārta.

Lielajā laukumā norisināsies Ghetto Fight čempionāts un FIBA 3x3 nāciju līga. Lielajā prospektā norisināsies starptautiskais “Ghetto Football 3x3” un "Ghetto Basket" turnīri. Savukārt, patiesiem basketbola faniem – PRO grupām 3x3 basketbola sacensību pirmā diena "GGFEST Baltic Sea Open Quest" norisināsies OC Ventspils hallē.

Noslēdzošajā festivāla dienā, 21. jūlijā, apmeklētājus Lielajā prospektā sagaida lielā atgriešanās no motociklu sacensību puses – starptautiskās "Ghetto Streetbike Freestyle" sacensības ar labākajiem trikiem un arī starptautiskās "Ghetto Floorball" sacensības.

Tur pat līdzās uz Lielā prospekta norisināsies starptautiskā "Ghetto Football 3x3" turnīra fināls. Skeitparkā norisināsies Latvijas čempionāta posms skeitbordā, starptautiskās futbola frīstaila sacensību "World Freestyle Football Showtime" fināls.

OC Ventpils hallē turpināsies PRO kategorijas 3x3 basketbola sacensības "GGFEST Baltic Sea Open Quest". Lielajā laukumā noslēgsies starptautiskās FIBA 3x3 Nāciju līga un tiks aizvadītas starptautiskās “Ghetto Dance” un arī “Ghetto Dance VIP battles” sacensības.

Festivāla apmeklētāji tiek aicināti arī apmeklēt oficiālo AFTERFESTU, ko organizē Xamana Official x Bourzma x Silrak. No piektdienas līdz sestdienai afterfests izklaidēs apmeklētājus ar izciliem hip-hopa māksliniekiem, tostarp ODS, March, Tumši Sarkana Maģija, AFK, Kazimirs un daudziem citiem.

Afterfest ietvaros norisināsies arī Ghetto Games Freestyle Battle, Xamana Graffiti Jam, Latvijas jauno reperu konkurss “Plīts” un citas aizraujošas aktivitātes kā, piemēram, graffiti meistarklases un ielu modes radošās darbnīcas. Afterfests notiks uz divām skatuvēm ierobežotā teritorijā naktsklubā “Silrak”.

Festivāls apmeklētājiem ir bez maksas. Ar precīzāku festivāla programmu iespējams iepazīties ŠEIT!

Lasi vēl

Komentāri (9)

  • -1
    yolo Pirms 3 dienām, 13 stundām

    Vai ir ticis aprēķināts cik daudz apmeklētāju pilsētai piesaista šis pasākums?

    Cik dzirdēts, tad diemžēl šis esot pēdèjais gads GG pasākumam Ventspilī

  • -1
    Pilsēta Pirms 3 dienām, 13 stundām

    Jautājums kuru uzdodu katru gadu.
    Cik šis pasākums izmaksā Ventspils nodokļu maksātājiem no pilsētas budžeta?
    2022 gadā - 75 000
    2023 gadā - 100 000

  • -4
    yolo Pirms 3 dienām, 13 stundām

    Atslābsti. Ja tā pieticīgi uzmet, ka atbrauc tajās dienās atbrauc uz pilsētu kādi 10 tūkstoši un katrs vidēji te iztērē 50-100 eur, tad es teiktu 100 tūkstoši ir labs ieguldījums. Un tas ir neņemot vērā ko šādi pasākumi dod jauniešiem

  • 0
    Doktors Pirms 1 dienas, 13 stundām

    Jā jā sīči izrērē 100 EUR, max 40 eur. No ka puse aiziet biļetēm šurp un atpakaļ.

  • -1
    Katja Pirms 3 dienām, 12 stundām

    yolo - kas ir dzirdēts, kāpēc "pēdèjais gads GG pasākumam Ventspilī"?

  • 0
    yolo Pirms 3 dienām, 11 stundām

    Vairs īsti neatceros kur, bet šķiet Elbakjans kādā pārraidē vai arī savā podkastā minēja, ka gaidāmas pārmaiņas formātam un festivāls būs citur

  • -1
    Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome Pirms 3 dienām, 9 stundām

    Atbild Ventspils Sporta pārvalde:
    Informējam, ka 2023.gadā pašvaldības līdzfinansējums bija 90 000 eiro;
    2024.g. pašvaldības līdzfinansējums ir 80 000 eiro, bet Ghetto Games organizatoru līdzfinansējums vairāk kā 130 000 eiro.

  • 0
    Vadims Kevrelis Pirms 3 dienām, 8 stundām

    Jautājums pilsētas Domei. Kur tieši tiks ieguldīts šis pašvaldības līdzfinansējums ''GG'' festivālā.

  • 0
    Barons (Freiherr von ...) Pirms 3 dienām, 7 stundām

    Aiz kō Geto?
    Sen laik atpakaļ pe Windau bij uzrakstits-Judenfrei.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: