Naktī no 22. uz 23. jūniju Valsts policijā saņemta informācija, ka Ventspils novadā, Vārves pagastā notikusi zādzība un īpašumā sašauts cilvēks. Valsts policijas amatpersonas ieradās notikuma vietā un konstatēja, ka vairākos īpašumos notikusi zādzība.

Vienā no tiem īpašnieks, būdams mednieks, paņēmis savu medību bisi un raidījis šāvienu nelūgtā viesa virzienā, savainojot viņu un viņš ar miesas bojājumiem nogādāts medicīnas iestādē.

Pēc dažām stundām Valsts policijā saņemta informācija, ka vīrietis no gūtajām traumām medicīnas iestādē nomira.

Valsts policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess, tika aizturēts vīrietis, kurš raidījis šāvienu, un notiek izmeklēšana.

Lasi vēl

Komentāri (43)

  • -1
    ayk Pirms 3 dienām, 6 stundām

    Vai tiešām būtu jāaiztur cilvēks, kas aizstāv savu īpašumu?
    Zagļi ir palikuši pārāk bezkaunīgi.

  • 0
    herberts Pirms 2 dienām, 12 stundām

    Kā tad ka jāaiztur.Ko tad darīs visa tā migrantu aizstāvju, tiesībsargu, advokāķeļu un citu, visdažādāko krāsu un paveidu, liekēžu varza?
    Eiropas savienībā dzīvojam, demokrātijā. Te jums nav, mīlīši, kaut kāda tur ASV, mežonīgie rietumi, ziniet.

  • 0
    ne Pirms 1 dienas, 23 stundām

    Tiešām, atsevišķos štatos pat par īpašuma šķērsošanu nakts laikā drīkst nošaut, varbūt, skatoties uz drošības situāciju pie mums, būtu vērts ko līdzīgu ieviest, visatļautīgās žurkas ātri būtu izķertas.

  • 0
    mernigors Pirms 3 dienām, 5 stundām

    Par ko tad viņš bija jāaiztur? Vai darbojas vecā sistēma, ka zaglim un laupītājam, huligānam ir lielākas tiesības kā godīgam cilvēkam?

  • 0
    Larijs Kukarans Pirms 3 dienām, 3 stundām

    Kas tad tos likumus izdomā,zagļi laupitāji un slepkavas,vārna vārnai acī neknābs!Tikai tā šaut un miers,tas pie garā žoga arī vajadzīgs,tad būs miers mājās!

  • 0
    herberts Pirms 2 dienām, 11 stundām

    Pareizi, par 100%. Kā TF boļševiki , kopā ar LC , šo sistēmu ieviesa tā tā nevainojami strādā vēl joprojām, ar 'TPistu uzlabojumiem. Mednieki ar bisēm stāviet pie ratiem. Negribiet ļaut sevi apzagt, sēdiet cietumā.

  • 0
    Rasma Leimane Pirms 3 dienām, 1 stundas

    Fo tur lai saka. Policija vel lidz sim nav atradusi nevienu no zagliem ,kuri siro apkart pa ipasumiem jusu puse. Un tagad ir noticis tas uz ,ko vini ir izvedusi ipasniekus. Tagad cilvekam bus jaiet cietuma , jo redz likumigi neviens nav tiesigs atnemt otram dzivibu. Tada ir ta juridiska puse. Diemzel godigam cilvekam ir gan jauztur so merglu bandas, gan jalauj sevi apzagt ka aunu.

  • 0
    Eeeeeeeeee Pirms 2 dienām, 23 stundām

    Šajā valstī kaut kā absurdi darbojas viss! :)

  • -1
    Kriko Pirms 2 dienām, 15 stundām

    Jā.... Šī šobrīd diemžēl ir LV realitāte. Skumji līdz riebumam ! Viss ko šeit var un noteikti vajag darīt ir mēģināt šo lietu izvilkt uz āru lielākai auditorijai, lai kāds ārpus LV ierauga šo absurda situāciju, kas patreiz notiek LV. Visu šo debīlismu ar likumiem un šādu zagļu visatļautību. Tikai ar soctīklu un massu mēdiju palīdzību šim cilvēkam ir cerība tikt pie adekvāta soda. Bet tas, ka sods ir neizbēgams šai valstī arī ir fakts. No savas puses, es kā cilvēks, vēlētos pateikt milzīgu paldies par drosmi. Slikti, ka neizdevās precīzāk trāpīt kājās, lai tas mēsls dzīvotu kā kroplis, tad sods būtu maigāks. Bet iespējams, ka tagad nākamie zaglīši padomās divreiz vai ir vērts līst švešā īpašumā, ka tur ar nedzīvo kāds, kam ir plinte un izmisums par LV likumsargu bezdarbību. Medniekam tiešām respect ! Viens cilvēks izdarīja to, ko vairākums klusībā vēlas, lai kāds beidzot izdara. Tuviniekiem jāsaņemas un tagad jāpacīnās kopā ar juristiem par VĪRA nākotni.

  • -12
    yolo Pirms 2 dienām, 14 stundām

    Nav taču nekas rakstīts par apcietinājumu vai sodu šāvējam. Tikai tas, ka tika aizturēts, kas ir loģiski. Nav minēts, ka būtu piemērots jebkāds drošības lîdzeklis. Izlasīt nespēj, bet vaimanāt bez jebkāda iemesla gan.

  • -2
    _āmen_ Pirms 2 dienām, 13 stundām

    Par slepkavību (tīšu vai netīšu) Latvijā jebkurā gadījumā būs cietumsods.
    Forumā tēlo gudro, bet pa dzīvi izskatās, ka esi dumjš.

  • -3
    yolo Pirms 2 dienām, 10 stundām

    Ieraksti google “nosacīts sods par slepkavību” un iepazīsties ar ziņu virsrakstiem

  • 0
    Vadims Kevrelis Pirms 2 dienām, 12 stundām

    Kā zināms privātīpašums ir svēta lieta kas ir pašsaprotama lieta un ja pa lielam resursi lai apturētu pretlikumīgu darbību ir izsmelti tad paliek galējā darbība viņas apturēšanai.

  • 0
    Eeeeeeeeee Pirms 2 dienām, 11 stundām

    Tad lūdzu varētu INFO vai ir apcietināts un lemj par sodu, jeb vienkārši "papīra darbs" un viss ok. :)

    A, kas būtu jādara? Ielien nezināms manā īpašumā, zog , apdraudēta tiek manu tuvo un mana dzīvība! Ko man uzlūgt viņu pusdienās? Parunāt, ka zagt ir slikti? Te Latvijā tā uztvere cilvēkiem un likumiem ir debīlisma kalngals! Cilvēks sargā savu īpašumu, sevi un tuvākos! NELIEN KUR NEVAJAG UN NEZODZ! Būs viss ok! Bet, redz nē! Vāks!

  • -7
    Piciš Pirms 2 dienām, 11 stundām

    Ikvienam, kurš nav mednieks vai sportists, bet aizdomājas par ieroča iegādi paša un savas ģimenes aizsardzībai, jāatceras, ka jebkurš ierocis ir speciāli radīts dzīvu vai nedzīvu mērķu iznīcināšanai vai bojāšanai. Tāpēc tas atšķiras no jebkura cita priekšmeta un pret to jāizturas ar ārkārtīgi lielu atbildību. Cilvēki mēdz domāt, ka šaujamieroci mājās vajag, jo to varētu izmantot, ja mājā ielavījies zaglis. Taču jāatceras, ka šaujamieroču lietošana nav paredzēta mantas aizsardzībai – mantas dēļ pret cilvēku vērst ieroci nedrīkst - proti, šādā gadījumā lietot ieroci var apsardzes darbinieks, bet ne mantas īpašnieks. Ja mājā ielīdis zaglis, saimniekam jāsauc policija vai apsardze, bet šaut nedrīkst.

  • -1
    Elviss22 Pirms 2 dienām, 5 stundām

    Cik tu gudrs!!! Kamēr atbrauks policija, zaglis jau būs gabalā ar visu nozagto un tad tu varēsi censties pierādīt, ka tev ko nozaga. Tikai šaut un atceros daudzus gadus atpakaļ čekists Bojārs arī tādā pat veidā nošāva zagli un nekāds cietums.

  • -7
    Piciš Pirms 2 dienām, 11 stundām

    Bez brīdinājuma šaujamieroci drīkst izmantot tikai atsevišķos gadījumos. Tad, ja uzbrukums, kas apdraud cilvēka dzīvību vai veselību, ir pēkšņs.

  • -4
    Vadims Kevrelis Pirms 2 dienām, 11 stundām

    Apsardzes darbinieks dienesta ieroci ja dienestam šādi ieroči ir/savu drīkst vērst un pielietot ja uzticētai mantai kurai norīkots šis apsardzes darbinieks draud briesmas un tad vēl apsardzes darbiniekam ir iespēja izdarīt brīdinājuma šāvienu ar nosacījumu ka viņš pats neapjūk esošā situācijā. Protams tas viss ir uzrakstīts normatīvajos aktos pie kurām ir jācenšas pieturēties bet laikā un telpā ir novērojamas atšķirības. Autoskolās jau arī nemāca ka autovadītājam ir jāapdzen a/m ja tai pretī brauc cita a/m bet kā rāda vakardienas un aizvakardienas notikumi uz viena ceļa tad tā aina ir pa visam cita.

  • 0
    Vilnis Rozenbergs Pirms 2 dienām, 9 stundām

    Juri Bojārs nošāva, kad līda pie viņa auto.. atzina, ka rīkojies pareizi .

  • 0
    Aino Berzins Pirms 2 dienām, 8 stundām

    Vārvē neko tādu nees dzirdējs. Kāds zin kur kaimiņos?

  • -1
    qwerty Pirms 2 dienām, 7 stundām

    Stulbi jau skan, bet nevienu nevar saukt par zagli , kamēr tiesa nav tā pateikusi. Pat veikalā, ja redzi , ka apmeklētājs ieslidina kaut ko kabatā un cenšas iziet no veikala , apsargam šis cilvēks ir jāaptur ar vārdiem- jūs aizmirsāt samaksāt! Ja pircējs to noliedz, tad var saukt policiju.

  • 0
    Tā nu ir Pirms 2 dienām, 7 stundām

    ...policija...jāsmejas!!! Mūsu banānvalstelē tāda PRAKTISKI nav. Ir tikai nosaukums...!!! Vecas tantiņas un onkulīšus trenkāt, tēlot, rakstot masu mēdijos, ka dūšīgi strādā... . BET!!! Patiesībā,kad TIEŠĀM vajadzīga viņu palīdzība, tad ...atšuj vienmāju tāļāk!!! Gadījumi iz dzīves to pierāda NEPĀRPROTAMI!!! ...un viss šitas bardaks un visatļautība ir vienīgi TIKAI tāpēc, ka šinī banānvalstelē VISA tiesu sistēma ir PILNĪGI sapuvusi!!! Likumi existē tikai uz papīra. Sodi...???!!! Smieklīgi!!! Par slepkavību, vai TĪŠI nodarot citam smagus miesas bojājumus... nosacīts, vai naudassods... Bet ja nozags kādu vīnpudeli vai citu štruntu... Cietums... , jo lūk TAS skaitās īpaši smags noziegums...!!! Secininājumus izdarat paši!!!
    ...

  • 0
    Tā nu ir Pirms 2 dienām, 6 stundām

    ... un tad vēl brēc, ka "vareniem" policmeņiem mazas aldziņas...

  • 0
    Tā nu ir Pirms 2 dienām, 6 stundām

    ...un vēl!!! Mūsu PILNĪGI sapuvušo tiesu sistēmu pierādīja, pavisam nesen šeit atspoguļotais gadījums, kur kāds izdzimtenis nodarīja miesas bojājumus šoferim...!!! ...nu un kāds šim kroplim bij piespriestais sods...??? ...tāds, ko tas kretīns NEKAD nepildīs!!! ...un tādi gadījumi bijuši neskaitāmi!!!

  • -7
    Piciš Pirms 2 dienām, 3 stundām

    Elviss ir izvēle atstāt darbu policijai, vai dēļ mantas nošaut cilvēku un tad sapūt pie parašas.

  • 0
    Gatis Gadzets Pirms 2 dienām

    Pareizi izdarīja . Tādus tikai nošaut lai ir mācība citiem , nav ko zagt par privātīpašumiem . Es arī būtu šāvis bez brīdinājuma ja ar mani neviens neko nebūtu saskanojis un stieptu manas mantas . Ja vienkārši redzētu kā kāds staigā pa īpašumu uzdotu jautājumu ko tur meklē . Bet ja redz ka zog un nes ko tur nu vairāk jautāt . Tādi tikai jānošauj citiem par mācību

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: