Šogad jau tradicionāli pasaules čempionāts svarbumbu celšanā norisinājās divos posmos, ar sadalījumu pa disciplīnām. Šāda divu posmu turēšanas formula ļauj sacensībām piekļūt maksimālam valstu un sportistu skaitam, izlīdzinot politikas un pašreizējās starptautiskās situācijas ietekmi uz sportu.

Pirmais posms - individuālajās disciplīnās (klasiskā grūšanā, raušanā, garajā ciklā) - notika augusta beigās Kirgizstānā. Savukārt pagājušajā nedēļā, no 10. līdz 14. oktobrim, Korfu salā, Grieķijā, norisinājās pasaules čempionāta otrais posms, kurā sportisti sacentās daudzcīņā un komandu stafetēs. Šis otrais posms organizatoriem bija neapšaubāms panākums, jo tajā piedalījās rekordliels sportistu skaits no 31 valstīm.

Korfu šarms un tās pieejamība starptautiskajiem lidojumiem, iespējams, bija viens no iemesliem tik plašai valstu pārstāvniecībai. Bet galvenokārt tas norāda uz to, ka svarbumbu celšanas auditorija pastāvīgi un nepārtraukti pieaug. Mūsdienās tas ir strauji progresējošs sporta veids, kas vērsts uz iekļūšanu olimpiskajā sistēmā, bet tajā pašā laikā pieejams ikvienam un nodrošina universālu harmonisku attīstību, tāpēc ar katru gadu tas piesaista arvien vairāk entuziastu.

Latviju šajās sacensībās pārstāvēja 17 sportistu komanda visās vecuma grupās, starp kurām startēja arī trīs ventspilnieki.
U-23 junioru grupā ar 32 kg svarbumbām Nikolajam Sokolam sudrabs daudzcīņā, kā arī mazā zelta medaļa garajā ciklā. Tāpat ar 24 kg svarbumbām viņš startēja mūsu pieaugušo izlases stafetē, kurā Latvijas sportisti izcīnīja 2.vietu.
Starp juniorēm U-23 ar 16 kg smago svarbumbu Daniela Ginko izcīnīja mazo sudraba medaļu raušanas disciplīnā.
Un starp veterāniem 50-54 gadus veco grupā Vasilijs Ginko izcīnīja zeltu garajā ciklā, raušanā un komandu stafetē starp veterāniem.

Komandu kopvērtējumā Latvijas izlase U-16/U-18 jauniešu grupā dalīja 7-8 vietas ar Grieķijas izlasi, U-23 junioru grupā izcīnīja 3.vietu, pieaugušo komandu vidū 3.vietu, kā arī 3.vieta uz goda pjedestāla starp veterāniem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: