Ņemot vērā vecāku ierosinājumus, lai uzlabotu skolēnu nokļūšanu Ventspils 1. pamatskolā, Inženieru un Pļavas ielu krustojumā izveidota neregulējama gājēju pāreja. Tagad šķērsojot Inženieru ielu pa neregulējamu gājēju pāreju, bērni var ērtāk nokļūt mācību iestādē.

Tomēr dienesti atgādina, ka pirms brauktuves šķērsošanas pa gājēju pāreju vietās, kur satiksme netiek regulēta, gājējiem jānovērtē attālums līdz transportlīdzekļiem, kas tuvojas, kā arī jānovērtē to braukšanas ātrums un jāpārliecinās par drošību. Vecāki tiek aicināti ar bērniem noteikti pārrunāt, kā pareizi un droši jāšķērso neregulējama gājēju pāreja. Arī braucot ar velosipēdu, jāpārliecinās par drošu gājēju pārejas šķērsošanu, veicot to gājēju kustības ātrumā.

Īpašs atgādinājums autovadītājiem, ka, iesākoties jaunam mācību gadam, autovadītājiem ir jārēķinās, ka satiksmes intensitāte izglītības iestāžu tuvumā palielinās. Tāpēc jābūt īpaši piesardzīgiem un jāņem vērā, ka pa ielām pārvietojas vairāk gājēji, tai skaitā bērni un jaunieši, kas dodas uz skolu un mājup kājām, ar velosipēdiem vai elektroskrejriteņiem. Autovadītājiem jāievēro ātruma samazinājuma zīmes 30 km/h, kas uzstādītas izglītības iestāžu tuvumā, lai pasargātu mazāk aizsargātos satiksmes dalībniekus – bērnus. Mazākie bērni, kurus nepavada vecāki, aicināti šķērsot Inženieru ielu regulējamā krustojumā, kas atrodas netālu no skolas. Tāpat atbildīgie dienesti ir vērsušies pie Ventspils 1. pamatskolas mācību spēkiem ar lūgumu, pārrunāt ar skolēniem, kā droši jāšķērso jaunā gājēju pāreja.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    Cibiņš Pirms 6 stundām, 15 minūtēm

    Jau "Mērnieku laikos" no Ķenča mutes skanēja šāda vispārzināma patiesība: Pasaule bez kaušanās nevar pastāvēt.

  • 0
    Cibiņš Pirms 6 stundām, 11 minūtēm

    Atvainojos, tas par tām divām sievietēm, kuras Krievlaukos uz Vidusceļa sakāvušās.

  • -1
    Kriska Pirms 4 stundām, 15 minūtēm

    Ha-ha , a pročom pāreja?

  • 0
    Cibiņš Pirms 1 stundas, 15 minūtēm

    Nu sajaucu rakstiņus, abi tepat blakus -"Policija meklē..."

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: