Elektroniskais paraksts?
Gadījās man dzirdēt AS DIĀNA viena veikala darbinieku sarunu - lai katrs darbinieks varētu piekļūt veikala iekšējai informācijai, kas attiecas uz katru konkrēto darbinieku, VISIEM OBLIGĀTI TIEK UZSPIESTS ELEKTRONISKAIS PARAKSTS. Katras nozares speciālajos tiesību aktos ir iespējams noteikt dokumentu elektroniskās formas lietošanu, ja attiecīgajā normatīvajā aktā tiek pieļauta dokumentu elektroniskās formas lietošana, tad attiecīgi piemērojams Elektronisko dokumentu likums. Ļoti interesanti, ar kādu likumu šāds "obligāts" pienākums tiek pamatots? Kur ir tas konkrētās nozares speciālais tiesību akts, kurš ļauj UZSPIEST elektronisko parakstu?
Komentāri (13)
Nevajag noklausīties svešas sarunas! Tad nebūs jāuzdod dumji jautājumi!
Vai uzspiests tas ir jautājums. Ja iekšēja sistēmā tas kurš pieslēdzies var kādus datus labot vai dzēst, tad ir svarīgi ka ir iespeja identificēt to kurš to ir darījis. Parole neder, to var iedot otram vai izpļāpāt vai vēl kaut kā. Var jau kādus karšu lasītajus un attiecīgi sataisīt kartes, kuras katram iedot, bet tās arī var iedot vai aizdot vai pazaudēt u.t.t. Tad identificēšana ar elektronisko parakstu ir salīdzinoši precīza. Par likumdošanu šinī jautājumā gan nezinu. Vēl jau ir pirkstu nospiedumu un acu zīlīšu skeneris, bet tie var kļūdīties. Bet vispār interesanti kādus nedarbus tad tie darbinieki dara?
Kas ir veikala iekšējā informācija par konkrēto darbinieku?
Tev risinājums: uzraksta iesniegumu, lai visu, kas attiecas uz "mani" sniedz man atbilstoši uz adresi: epasta, vai personiski (piemēram), un lieta de iure atrisināta.
No sarunas bija noprotams, ka iet runa par algas lapiņām, atvaļinājumiem un līdzīgām lietām, kas attiecas uz katru konkrēto darbinieku. Darba likuma 71.pants nosaka ko citu - 71.pants. Darba samaksas aprēķins
Izmaksājot darba samaksu, darba devējs izsniedz darba samaksas aprēķinu, kurā norādīta izmaksātā darba samaksa, ieturētie nodokļi un veiktās valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, kā arī nostrādātās stundas, tajā skaitā virsstundas, nakts laikā un svētku dienās nostrādātās stundas. Pēc darbinieka pieprasījuma darba devējam ir pienākums šo aprēķinu izskaidrot.
Runa neiet, runa ir :)
Nu lūk- likumā ir paredzēts pieprasījums kā tāds. Koplīguma noteikumi nedrīkst būt tam pretrunā.
AS DIĀNA ir specifiska ar saviem koplīguma noteikumiem, kurus neviens no darbiniekiem visdrīzāk nav redzējis un pat nenojauš par tādu esamību.
Darbinieka situ\acija ienkārša- pieej pie vadītāja, palūdz izdruku par sevi. Arī tā var. Vai uztaisi bildi no datora. Nevajag eparakstu. Ar to vien jau nav darīts- eparaksts bez datora, interneta un attiecīgi datoriķa komplektā nedarbojas.
qwerty. Visiem deputātiem pat uzstājoties TV "runa iet" "manīm, tevīm" . Ko tu gribi no pārējiem vienkāršajiem ļaudīm?
Un vispār, manuporāt pareizi teikt- "es runāju par", jo runa pati par sevi neiet un ne-ir. Es runāju par to, bet atrs par ko citu. Manipulācija ar sarunu biedru.
Aizmirsi piebilst - ira
nevaru saprast, kāpēc internetā joprojām "Ventas balss" ... vel "darbojas" krievu valodā -
ar pastāvīgām krievu-baltkrievu provokācijām (!?)
Tāpēc ka Ventas balss atbalsta krievu propagandu
Tāpēc,ka mazais deputātelis-komūnists-ir īstens krievmīlis.
Beigās tie lielie kara un nauda kurinātāji izrādīsies Krievijas specdienestu aģenti. Lai būtu formāls iemesls dot jefiņiem pa mizu..
Vai arī britu. Iemesls tas pats. Lai kontinentālā Eiropa vicējas šiem par prieku.
Un līdzskrējēji tik rej kā tādi šuneļi...