Bērnudārzos tiek nodrošināta ne tikai pirmsskolas izglītības satura īstenošana, bet arī sabalansēta ēdināšana: brokastis, pusdienas un launags, kas nodrošina bērnu attīstībai nepieciešamo uzturu. Sākot ar 5. augustu, visās deviņas Ventspils pirmsskolas izglītības iestādēs darbu sāks atklātā konkursā uzvarējušie ēdināšanas pakalpojuma sniedzēji.

Vecāku līdzmaksājums brokastīm, pusdienām un launagam bērnudārzā arī turpmāk būs 2,20 EUR/dienā bērnam no 1,5 līdz 2 gadu vecumam un 2,70 EUR/dienā bērnam no 3 gadu vecuma. Lai arī vecāku līdzmaksājuma apmērs nemainās, no 5.augusta tiek mainīta norēķinu kārtība – vecāki un bērnudārza darbinieki turpmāk vairs nemaksās līdzmaksājumu Ventspils Izglītības pārvaldei, bet norēķināsies ar ēdināšanas pakalpojumu sniedzēju. Norēķiniem ir paredzēts izmantot norēķinu sistēmu Mily.lv, kur vecākiem būs iespēja pārskatāmi sekot līdzi līdzfinansējuma izlietojumam. Vecāki par nepieciešamajām darbībām pārejai uz jauno norēķinu sistēmu tiks informēti gan skolvadības sistēmā e-klase.lv, gan klātienē bērnudārzos.

Ventspils bērnudārzos ēdināšanu nodrošinās trīs uzņēmēji: personu apvienība “Aleks un V Concord Service Group CNC” (bērnudārzos “Rūķītis”, “Zvaigznīte”, “Saulīte”, tai skaitā tās struktūrvienībā “Pienenīte”), SIA “Aniva” (bērnudārzos “Bitīte”, “Eglīte” un “Vāverīte”) un SIA “Saltums Kandavā” (bērnudārzos “Varavīksne”, “Pasaka” un “Margrietiņa”).

Lasi vēl

Komentāri (9)

  • -3
    Omīte 30.07.2024, 14:10:17

    Trūkst vārdu... Bērni dārziņos tagad sadalīti kastās, kādiem būs pēc atsauksmeem,samērā normāls ēdinātājs, piemēram, Kandavas Saltums. Citos dārziņos, visādi brīnumi, abiem pārējiem rakstā minētajiem sūdzību vairāk kā.... Ja ko labu vajag sabeigt, to izdara lielās gudrās(paaargudrās galvas). Ja ir jau bijušas sūdzības par tīrību, kvalitāti, vai tādi vispār ir jāizskata, jātaisa bērni par izmēginājuma trusīšiem.

  • -1
    Covid 19-24.ventspils.lv 30.07.2024, 16:42:30

    Tad dod bērnam ēdamo līdzi.

  • -1
    Pipars 30.07.2024, 23:22:27

    Interesanti palasit-https://www.sudzibas.lv/search?q=Aniva

  • -1
    Pipars 30.07.2024, 23:24:04

    Starp citu,kàds ir pamatojums šādām izmaiņâm?
    Cik ventspilnieku paliks bez darba?

  • -2
    ventspilnieks 36,7 31.07.2024, 00:32:00

    Kā tā ēdiena pagatavošana un ēdināšana notiks praktiski, ja neviens nav Ventspils uzņēmums :D

  • -1
    Covid 19-24.ventspils.lv 31.07.2024, 05:28:15

    Gan jau tamos pašos ķēķos.Un tām pašām virtuvenēm sākotnēji droši vien to darbu piedāvās.Nevedīs tak savu komandu.

  • 0
    Ventspils Izglītības pārvalde. 31.07.2024, 14:29:16

    Labdien!
    Ņemot vērā citu pašvaldību pieredzi bērnudārzu audzēkņu ēdināšanas pakalpojuma organizēšanā, Ventspils Izglītības pārvalde organizēja atklātu iepirkumu “Ēdināšanas pakalpojumu sniegšana Ventspils valstspilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs”. Iepirkuma rezultāti liecina, ka bērnudārzu audzēkņu ēdināšanas pakalpojuma nodošana ārpakalpojuma sniedzējiem ilgtermiņā ir ekonomiski izdevīgāka, nekā to turpinot nodrošināt bērnudārzu darbiniekiem. Lai racionāli izmantotu pašvaldības finansējumu, tika lemts, ka no 5.augusta bērnudārzu audzēkņu ēdināšanas pakalpojumu nodrošinās iepirkuma uzvarētāji. Mainoties ēdinātāja pakalpojuma sniedzējam, netiek palielināts vecāku līdzmaksājuma apmērs, kas pēdējo reizi tika mainīts 2022.gada 1.jūlijā.

  • 0
    Ventspils Izglītības pārvalde. 31.07.2024, 14:30:21

    turpinājums....

    Lai bērnudārzu audzēkņiem nodrošinātu ēdināšanas pakalpojuma kvalitāti, iepirkuma nolikumā tika iekļautas prasības ēdiena gatavošanai izmantot pārtikas produktus ar paaugstinātu kvalitātes līmeni, kas atbilst bioloģiskās lauksaimniecības, nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas vai lauksaimniecības produktu integrētās audzēšanas prasībām. Lai nodrošinātu silta ēdiena laicīgu pasniegšanu bērnudārza audzēkņiem, arī turpmāk tas tiks pagatavots bērnudārzu virtuvēs. Šāda pati pieeja tiek īsteno Ventspils pilsētas skolās – ēdināšanas pakalpojumu nodrošina pakalpojumu sniedzēji, ēdienu gatavojot skolu virtuvēs.
    Saskaņā ar Ventspils Izglītības pārvaldes saņemto informāciju ēdināšanas pakalpojuma sniedzēji ir uzrunājuši esošos bērnudārzu pavārus, pavāru palīgus un virtuves darbiniekus par darba attiecību uzsākšanu uzņēmumos, lai turpinātu nodrošināt sabalansētu uzturu bērnudārza audzēkņiem.

  • 0
    Omīte 31.07.2024, 15:43:28

    Paldies, mīļa gudrībs nodaļ pa iesaistišanes. Nedaudz mieriigaak sierd, ka nebūs švamm gabaliiņ ēdienā jaatrod.Ja tik nu pa tām naudiņaam palikt stradat vietejie miiļie pavar. tantuk.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: