Parīzes olimpisko spēļu 3x3 basketbola turnīrā vīriešiem piekto uzvaru piecās spēlēs izcīnījusi Latvijas izlase. Latvieši aizvadīja aizraujošu cīņu pret Francijas izlasi, Naurim Miezim realizējot uzvaru nesošo metienu, kas garantējis Latvijas izlasei vietu pusfinālā - 22:20.

Parīzes olimpisko spēļu 3x3 basketbola turnīra trešo dienu Latvijas 3x3 basketboliti, Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis, Francis Lācis un Zigmārs Raimo, vakar noslēdza ar dramatiski izrautu uzvaru pret ASV izlasi. Šodien latviešu pirmie pretinieki ļoti svarīgā spēlē bija mājinieki, Francijas basketbolisti. Pēc Nīderlandes basketbolistu izcīnītās uzvaras pār Polijas izlasi dienas ievadā bija skaidrs, ka Latvijai uzvara pār francūžiem garantētu vietu pusfinālā vēl pirms pēdējām divām spēlēm pret Serbijas un Polijas izlasēm.

Spēli komandas sāka azartiski, apmainoties ar sekmīgiem metieniem groza apakšā. Lācis kā pirmais varēja stāties uz soda metiena līnijas pēc pārkāpuma tālmetienā, bet trāpīja tikai vienu, izvirzot Latvijas izlasi vadībā ar 2:1. Franks Segela trāpīja sarežģītu tālmetienu pēdējā uzbrukuma sekundē, bet arī Miezis bija sekmīgs, pēc trim spēlētām minūtēm latviešiem esot vadībā ar 4:3.

Labi zem groza pacīnījās Lācis, pirmo reizi Latvijas izlasei dodot divu punktu pārsvaru. Francūži piedāvāja ļoti fizisku spēli, bet Latvijas basketbolisti ar to tika galā. Lasmanis stājās uz soda metiena līnijas, palielinot pārsvaru vēl par punktu (7:4). Drīz pēc tam Lācis trieca bumbu grozā no augšas, bet Žuls Rambo pretī lika divu punktu gājienu. Pēc pus spēles rezultāts bija 10:7.

Latviešiem atslābt neļāva Segela, kurš realizēja tālmetienu ar sodu, nodzēšot teju visu pārsvaru. Lācis, kurš turnīrā ir labākais tālmetienu izpildītājs, nepievīla un panāca 13:10. Francūži turpināja realizēt metienus ar pretestību, turoties līdzās latviešiem.

Kad jāspēlē bija mazāk par trim minūtēm Segelā atkal trāpīja no distances, bet vēl brīdi vēlāk francūži jau izvirzījās vadībā ar 17:15. Miezis atbildēja ar sekmīgu tālmetienu, kas nozīmēja neizšķirtu (17:17). Lācis un Miezis atgrieza Latvijai divu punktu pārsvaru, visam izšķiroties mača galotnē. Francūži atkal atspēlējās, pēdējai minūtei sākoties ar rezultātu 20:20. Francūži savu iespēju neizmantoja, bet kārtējo lielisko metienu realizēja Miezis, ievelkot Latvijas izlasi pusfinālā - 22:20.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: