Ceturtdien, 25. jūlijā, Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome pieņēma lēmumu piedalīties Valsts pamatbudžeta valsts autoceļu fonda programmas apakšprogrammā, lai atbalsta gadījumā ar piešķirto līdzfinansējumu īstenotu trīs projektus.

Paredzētie projekti:
    • “Dzintaru ielas posma no Uzvaras ielas līdz Ventas upes tiltam, Ventspilī asfalta seguma pārbūve”;
    • “Lielā prospekta posma no Lāčplēša ielas līdz Ventas tiltam un Rūpniecības ielai, Ventspilī, seguma pārbūve”;
    • “Viadukta pār Kurzemes ielas seguma un deformācijas šuvju pārbūve, Ventspilī”.

Dalība projektos paredzēta, lai pilnveidotu pašvaldības transporta infrastruktūru, uzlabojot pilsētvides kvalitāti un satiksmes drošību, kā arī nodrošinot ērtāku pārvietošanos pilsētas iedzīvotājiem un viesiem. Projektu atbalsta gadījumā tiks piešķirts valsts līdzfinansējums 75% apmērā, paredzot, ka būvniecības darbi jāveic 2025. gadā.

Projektu iesniegumu atlasē uz līdzfinansējumu pieteiktie E22 ielu posmi ir tikuši izbūvēti pirms 10 gadiem. Satiksmes plūsmas intensitāte šajos posmos ir ap 15 000 automašīnām diennaktī, savukārt tilta aplī šis skaits pārsniedz 20 000 automašīnas diennaktī. Šobrīd minēto asfaltbetona seguma posmu izdilums ir no 25 līdz 40 mm, kas nākotnē var veidot asfaltbetona izdrupumus. Intensīvas ekspluatācijas gaitā asfalta segumos izveidojušās iesēdumi un rises, tādēļ nepieciešams tuvāko gadu laikā veikt minēto ielu posmu virskārtas pārbūvi.

Projekti tiek realizēti, ņemot vērā Ventspils valstspilsētas pašvaldības un Ventspils novada pašvaldības kopīgās ilgtspējīgas attīstības stratēģiju rīcības virzienus, kā arī Ventspils valstspilsētas ilgtspējīgās attīstības stratēģijā noteikto ilgtermiņa attīstības mērķi – veidot ērtu, drošu, pievilcīgu un vidi saudzējošu dzīves un darba telpu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: