12. un 13. jūlijā Ventspils skolās notika 12. klašu skolēnu izlaidumi, ar ko noslēdzās vidējās izglītības apguves posms. Atestātus par vidējo izglītību šogad saņēma 146 absolventi.

Augstākā līmeņa matemātikas eksāmena vidējais rezultāts pilsētā ir 51% (valstī – 59%), latviešu valodā 68% (valstī – 55%), bet angļu valodā 69% (valstī – 66%). Optimālā līmeņa matemātikas eksāmena vidējais rezultāts pilsētā ir 50% (valstī – 34%), latviešu valodā 61% (valstī – 55%), bet angļu valodā 71% (valstī – 62%).

Jāatzīmē, ka starp optimālā līmeņa eksāmenu kārtotājiem daudz bijuši 11. klases skolēni, kā arī tas, ka šobrīd vēl aizvien pieejami tikai eksāmenu provizoriskie rezultāti un priekšā arī apelāciju process.

Atskatoties uz aizvadīto mācību gadu kopumā, no 12. klašu beidzējiem Ventspilī centralizētajos eksāmenos minimālo 15% slieksni nav sasnieguši deviņi jaunieši, no kuriem divi ir tālmācības programmā, bet viens izglītojamais ir no Ukrainas. Šajā gadā minimālais slieksnis, kas bija jāsasniedz centralizētajos eksāmenos, tika pacelts no 10% uz 15%. Savukārt nākamajā mācību gadā minimālais slieksnis būs 20%, kas jāsasniedz, lai nokārtotu centralizēto eksāmenu.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    žurka 24.07.2024, 13:07:09

    Tie, kas nenokārtoja eksāmenus - tie ir konkrētu skolu audzēkņi, protams, skolas klāt nav minētas. Ko jaunieši, kas nenokārtoja eksāmenus, 3 gadus darīja vidusskolā, tas jau ir jautājums; tehnikums ir labs variants iegūt izglītību kopā ar arodu, bet plika vidusskola - nedod pilnīgi neko, ja tālāk nestāsies augstskolā.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: