Ceturtdien, 27. jūnijā, Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes sēdē tika atbalstīta Ziemeļkurzemes atkritumu apsaimniekošanas reģionālā centra “Pentuļi” izveidošana, kura funkcijas īstenos pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts”.

Saskaņā ar Atkritumu apsaimniekošanas likumu un tam pakārtotajiem Ministru kabineta noteikumiem, Latvijas teritorija ir sadalīta piecos atkritumu apsaimniekošanas reģionos (AAR). Viens no tiem ir Ziemeļkurzemes AAR, kas izveidots, apvienojot divus vēsturiskos atkritumu apsaimniekošanas reģionus: Piejūras AAR un Ventspils AAR, kā rezultātā reģionā darbojas divi sadzīves atkritumu apglabāšanas poligoni.

Ar Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes 2023. gada 14.decembra lēmumu tika apstiprināts Ziemeļkurzemes reģionālais atkritumu apsaimniekošanas plāns 2023. – 2027. gadam, kas stājās spēkā 2023. gada 28.decembrī. Ziemeļkurzemes plāna izstrādes gaitā cita starpā tika pieņemts lēmums, ka Ziemeļkurzemes AAR tiks izveidoti divi atkritumu apsaimniekošanas reģionālie centri (AARC) – viens uz sadzīves atkritumu poligona “Janvāri” bāzes, otrs uz sadzīves atkritumu poligona “Pentuļi” bāzes.

Ziemeļkurzemes AARC “Pentuļi” tiks saglabāta vēsturiskā sadzīves atkritumu poligona “Pentuļi” darbības zona – Ventspils valstspilsēta, Ventspils novads un Kuldīgas novads (izņemot Nīkrāces pagastu, Raņķu pagastu, Rudbāržu pagastu, Skrundas pilsētu un Skrundas pagastu). Tādējādi PSIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” kā Ziemeļkurzemes AARC funkciju īstenotājs veiks darbības zonā ietilpstošo pašvaldību deleģētos pārvaldes uzdevumus, īstenojot atkritumu apsaimniekošanas valsts plānā un atkritumu apsaimniekošanas reģionālajā plānā noteiktos atkritumu apsaimniekošanas mērķus. Tostarp nodrošināt atkritumu apsaimniekošanas reģionālā plāna ieviešanu, ņemot vērā Atkritumu apsaimniekošanas likumā noteikto pašvaldību kompetenci, veicināt iedzīvotāju aktīvu iesaisti atkritumu šķirošanā, to rašanās novēršanā un samazināšanā, kā arī apkopot un pēc pieprasījuma sniegt valsts un pašvaldību institūcijām informāciju par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Ziemeļkurzemes AAR un katrā no darbības zonā iekļautajām pašvaldībām, lai izvērtētu atkritumu pārstrādes un atkritumu apglabāšanas samazināšanas mērķu izpildi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: