Ventspils pašvaldība, piesaistot Eiropas finansējumu, plāno atjaunot Ventspils Jaunrades nama Planetāriju. Lai nodrošinātu plašāku interešu izglītību un tūrisma piedāvājumu, Ventspils dome pieņēma lēmumu konceptuāli atbalstīt pieteikšanos "Interreg VI-A" Latvijas - Lietuvas programmā.

Projekta laikā no 2025. līdz 2026. gadam Jaunrades nama Planetārijā plānots veikt ieguldījumus, iegādājoties aprīkojumu un filmas par jūras astronomiju un vēsturi, kā arī sadarbībā ar projekta partneri - Lietuvas Jūras muzeju, izveidot dažādas interaktīvas nodarbības un aktivitātes par jūras astronomijas un navigācijas tēmu, "popularizējot jūrniecības kultūru un stiprinot vēstures mantojuma nozīmi, vienlaikus radot kopīgu pārrobežas tūrisma pakalpojumu".

Jaunrades nama Planetārijs ir izglītības un izklaides centrs, kas veltīts astronomijas un zinātnes popularizēšanai. Planetārijs tika izveidots 2010. gadā, un kopš tā atklāšanas tas ir kļuvis par nozīmīgu pilsētas tūrisma objektu.

Planetārijs piedāvā dažādas izglītojošas programmas, demonstrācijas un filmas, kas saistītas ar astronomiju, kosmosa izpēti un dabaszinātnēm. Planetārijs ik gadu piesaista aptuveni 10 000 apmeklētāju.

Kopējie projekta izdevumi paredzēti 250 000 eiro, no kuriem 200 000 eiro plānots segt no Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējuma, 25 000 no valsts budžeta finansējuma, bet pašvaldības līdzfinansējums paredzēts 25 000 eiro.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: