Ventspils muzeja struktūrvienība Piejūras brīvdabas muzejs kopš 26. aprīļa var lepoties ar jauno ēku un ekspozīciju, apmeklētāju interese ir labākā atzinība muzejnieku darbam, tomēr Ventspils muzeja nozīmīgai daļai, kas tieši saistās ar pilsētas vēsturi - Livonijas ordeņa pilij arī nepieciešama modernizācija.

Ventspils muzejs plāno darbus un izstrādā projektus, lai Livonijas ordeņa pils telpas, kas ekspluatētas no 2001. gada, atgūtu savu sākotnējo eleganci un, atbilstoši vēsturnieku radošajām idejām, arī nedaudz mainītu savas funkcijas.

Patlaban notiek būvniecības ieceres dokumentācijas izstrāde “Livonijas ordeņa pils torņa 3., 4., 5. stāva un bēniņu interjeru atjaunošanai”. Dokumentāciju izstrādā pils restaurācijas autors arhitekts Pēteris Blūms (SIA Konvents).

2001. gadā tika atklāta pils ekspozīcijas I kārta, kas aptvēra pils 1. stāvu, Komtura istabu 2. stāvā, pils torņa četrus stāvus, krājuma un darba telpas 3. stāvā. Ir izsludināts metu konkurss “Livonijas ordeņa pils torņa ekspozīcija “Jūra, osta, pilsēta: Ventspils 13.- 19.gs.”. Piedāvājumu iesniegšanas termiņš 22. augusts.

2014. gadā atklāja pils ekspozīcijas II kārtu, kurā tika restaurētas telpas un iekārtota ekspozīcija - Kapelā, Kapitula zālē, Dormitorijā, Remterī u.c. Otras kārtas ekspozīciju izstrādāja SIA H2E kopā ar Ventspils muzeju, tādēļ, lai nodrošinātu secīgu vizuālo un idejisko pēctecību, plānojot pils 2. stāva ekspozīcijas modernizāciju, ir noslēgts līgums ar SIA H2E.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: