Pensionāriem no nākamā gada neapliekamo minimumu varētu noteikt 1000 eiro apmērā mēnesī, intervijā sacīja labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS). Viņš apgalvoja, ka ir panākta šāda vienošanās, un jautājums ceturtdien būs valdības dienas kārtībā.

Patlaban neapliekamais minimums pensionāriem ir 500 eiro. Iepriekš tika piedāvāts no nākamā gada to palielināt līdz 750 eiro. Kā atzina Augulis, palielinājums līdz 750 eiro "lielākajai daļai nelīdzētu".

Viņš skaidroja, ka tāds neapliekamais minimums paredzēts arī tādēļ, lai nebūtu situācija, kad pensijas saņēmējs, kurš turpina strādāt, tomēr izvēlas nestrādāt. "Mums maksimāli jāmēģina dabūt darba tirgū tos cilvēkus, kurus varam vēl dabūt uz vietas," izteicās Augulis.

Augulis arī sacīja, ka koalīcijā panākta vienošanās no nākamā gada 1.oktobra pilnā apmērā indeksēt pensijas līdz vidējās iemaksu algas slieksnim, kas nākamgad būtu apmēram 1360 eiro.

Šoruden pilnā apmērā indeksēs pensijas līdz 683 eiro, viņš atgādināja, prognozējot, ka tas ietekmēs vairāk nekā 90% pensionāru, jo jaunpiešķirtā pensija šogad pirmajā pusgadā bijusi vidēji 573 eiro.

Tāpat ministrs atklāja, ka paredzēts strādājošo vecāku pabalstu palielināt līdz 60% (pašlaik 50%) no piešķirtā vecāku pabalsta apmēra, nevis 75%, kā izskanēja iepriekš. Augulis skaidroja, ka tāda šobrīd ir vienošanās, jo "ir jāskatās kopumā ietekme uz visu neapliekamo minimumu, tajā skaitā uz strādājošajiem pensionāriem un pensijām kopumā".

"Tas ir tas, kas šobrīd ir iespējams budžetā," viņš teica, piebilstot, ka tas vien budžetā izmaksās trīs miljonus eiro.

Valdība ceturtdien plāno skatīt ar nākamā gada valsts budžetu saistītos jautājumus, pirmdien žurnālistiem pēc valdošās koalīcijas partiju sadarbības sanāksmes teica Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Viņa paskaidroja, ka līdz šai sēdei paredzēts vēl izdiskutēt atsevišķus "uz galda palikušus jautājumus".

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: