Ostas ielas posmā no Jāņa ielas līdz Pils ielai, Ventspilī pabeigta mūsdienīga un energoefektīva apgaismojuma izbūve, un turpmāk naksnīgās pastaigas pa Ostas ielas promenādi varēs baudīt LED laternu gaismās.

Būvdarbu laikā Ostas ielas posmā no Jāņa ielas līdz Pils ielai izbūvēta jauna kabeļlīnija, veikta apgaismojuma pamatu izbūve un jaunu balstu montāža. Apgaismojuma pārbūves rezultātā kopā uzstādīts 21 LED gaismeklis – 13 gaismekļi ar 61W jaudu un astoņi gaismekļi ar 21W jaudu.

Jau visu gadu pilsētvidē turpinās darbs pie dabai draudzīgu un energoefektīvu risinājumu ieviešanas Ventspils apgaismošanas sistēmā un pabeidzot darbus Ostas ielā, pilsētas publiskās infrastruktūras objektos 2024. gada laikā uzstadīti 1033 jauni LED gaismekļi. Jaunais LED apgaismojums ir mūsdienīgs un energoefektīvs un pilsētai sniegs ievērojamu elektroenerģijas patēriņa ietaupījumu. LED lampu gaisma ir novirzīta uz ielām un ietvēm, ar daudz augstāku gaismas krāsas atveides indeksu, kas rada optimālāku apgaismojuma efektu un skaidrāk attēlo krāsas.

Tāpat Ventspils pašvaldība pateicas ikvienam aktīvam mājas iedzīvotājam un uzņēmīgam mājas pārvaldniekam, kuri, izmantojot Līdzfinansējuma atbalsta programmu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iekšpagalmu labiekārtošanai, izvēlas veidot apkārtējo vidi modernāku, videi draudzīgāku un sakārtotāku. Programmas ietvaros iespējams iekšpagalmos esošo veco apgaismojumu nomainīt uz mūsdienīgu un energoefektīvu. Aicinām arī citu māju iedzīvotājus griezties pie saviem pārvaldniekiem un lemt par labiekārtojuma projektu īstenošanu.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • -2
    Persona Pirms 12 stundām, 42 minūtēm

    Ļoti skaisti un eleganti.
    Daudzus gadus atpakaļ jau rakstīju savu ierosinājumu, ka kaut ko tādu vajag arī vecpilsētā, nevis tos parastos, pelēkos un sarūsējušos stabus.
    Bet paldies par LED gaismām. Mazās ieliņas tagad gaišas un baltajā gaismā pavisam cits redzējums.

  • 0
    Pornieks Pirms 9 stundām, 17 minūtēm

    Visnotaļ jauki, pateicos. Taču ja šis būtu iemesls nojaukt pieminekļus tad arī atjaunotā Mariupole nule jau izskatās labi. Zinu, zinu, ir pilsētā ļaudis kas uzskata ka nu nevienu sarkano nevar vairs atstāt.

  • 0
    edmundos Pirms 7 stundām, 40 minūtēm

    Nu nav takš Tev pilns rubuls!

  • 0
    Pornieks Pirms 6 stundām, 49 minūtēm

    Ko piesējies? Fiksi izrausi ar fleksi jaunu mazu Lemberdziņu?

  • 0
    Omīte Pirms 7 stundām, 22 minūtēm

    Gluži kā karātavas

  • 0
    Pornieks Pirms 6 stundām, 46 minūtēm

    Vispār ir daži tie grozu stabi. Kad ziedu sezona beidzas, tie diezgan nopietni izskatās pēc karātavām. Nebūtu slikti kaut ko izdomāt tajā vietā, varbūt arī elektrikos lukturus jo tas arī tumšais gadalaiks.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: