Ventspils valstspilsētas pašvaldība aicina pieteikties pretendentus izsludinātajam pašvaldības finansēšanas konkursam par bērnu iekštelpu aktīvās atpūtas centra izveidi Ventspilī, izveidojot to pašvaldības administratīvajā teritorijā ar kopējo iekštelpu platību ne mazāku kā 600 m2, kur vienlaicīgi varēs uzturēties vismaz 40 apmeklētāji.

Konkurss tiek organizēts saskaņā ar Ventspils Komunālās pārvaldes izstrādātu nolikumu “Ventspils valstspilsētas pašvaldības finansēšanas konkurss bērnu iekštelpu aktīvās atpūtas centra projekta īstenošanai Ventspilī”, kas nosaka kārtību, kādā pašvaldība sniedz atbalstu bērnu iekštelpu aktīvās atpūtas centra izveidei Ventspilī. Paredzēts, ka maksimālais atbalsta apjoms ir 75 000 eiro.

Konkursa pieteikums jāiesniedz no 2024. gada 8. oktobra līdz 2024. gada 31. oktobrim (ieskaitot). Projekta iesniedzējs var būt jebkurš komersants vai fiziska persona, kas reģistrējusies kā saimnieciskās darbības veicējs, paredzot, ka  projekta iesniedzēja līdzfinansējums nav mazāks par 15% no projekta kopējām izmaksām.

Pieteikumu konkursam var iesniegt:
    • papīra formātā, iesniedzot projekta pieteikumu Komunālā pārvaldē Užavas ielā 8, Ventspilī, nosūtot to, izmantojot pasta pakalpojumus ar piegādi līdz pieteikuma iesniegšanas termiņa beigām;
    • elektroniskā formātā (parakstītu ar drošu elektronisko parakstu), nosūtot to uz e-pastu [email protected].

Ar Ventspils valstspilsētas pašvaldības finansēšanas konkursa nolikumu iespējams iepazīties ŠEIT.

Saņemtie Konkursa pieteikumi tiks vērtēti saskaņā ar Nolikuma atlases un kvalitatīvajiem vērtēšanas kritērijiem. Pašvaldības finansējums tiks piešķirts kā de minimis atbalsts granta veidā, ievērojot Eiropas Komisijas 2023. gada 13. decembra Regulas (ES) 2023/2831 par Līguma par Eiropas Savienības darbību 107. un 108. panta piemērošanu de minimis atbalstam nosacījumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldība jau ilgstoši ir strādājusi pie bērnu iekštelpu aktīvās atpūtas centra izveides ieceres pilsētā, apzinot iespējamās izmaksas, īstenošanas vietas un uzrunājot iespējamos komersantus par interesi realizēt šādu projektu.

Izsludinātā konkursa mērķis ir veicināt pašvaldības ilgtspējīgu attīstību un plānošanas dokumentos ietverto attīstības virsmērķi – iedzīvotāju skaita saglabāšanu pilsētā. Ar šāda centra izveidi tiks paplašināts bērnu aktīvās atpūtas objektu klāsts pašvaldībā, turklāt nodrošinot aktīvās atpūtas iespējas 2-10 gadus veciem bērniem visa gada garumā, pavadot laiku dažādās aktivitātēs un rotaļās, kā arī centra telpas izmantojot svinībām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: