Ēkai Inženieru ielā 91 veikti lodžiju ekrānu atjaunošanas darbi, kas ir ne tikai ieguldījums mājas vizuālajā izskatā, bet arī tās iemītnieku un garāmgājēju drošībā. Atklāta konkursa rezultātā tiesības veikt darbus ieguva SIA “Marbela RN Group” .

Ēka ir pirmā Ventspilī, kurai šāds apjomīgs lodžiju ekrānu remonts veikts. Ēka celta pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados, tās konstrukcijas bija nolietojušās un nama apsaimniekotājs PSIA “Ventspils nekustamie īpašumi” informēja dzīvojamās mājas īpašniekus par nepieciešamajiem pasākumiem ēkas sakārtošanai, aprēķināja izmaksas un pēc kopsapulces lēmuma veica būvdarbu organizēšanu. Dzelzbetona konstrukcijas laika gaitā bija sākušas drupt, un tās bija nepieciešams nostiprināt un atjaunot.

Remontētas tika lodžijas trijās no četrām ēkas sekcijām - kopumā 27 lodžijas 54 dzīvokļiem. Vienu sekciju remontēja dažus gadus atpakaļ pēc negadījuma, kad no tās atdalījās krītošs elements. Šajā reizē par laimi necieta cilvēki.

PSIA “Ventspils nekustamie īpašumi” ir konstatējusi, ka līdzīgi darbi būtu jāveic vairākās deviņstāvu ēkās, t.sk. Inženieru ielā 99, kur šobrīd notiek dzīvokļu īpašnieku aptauja.

Cerams, ka mājas dzīvokļu īpašnieki izpratīs reālo situāciju un būs gatavi atvēlēt remontam finanšu resursus. Likums nosaka, ka visus lēmumus, kas saistīti ar daudzdzīvokļu mājas uzturēšanu, jāpieņem dzīvokļu īpašniekiem. Daudzdzīvokļu namos, kuros mājokļi ir privatizēti, ēkas tehniskais stāvoklis ir dzīvokļu īpašnieku kopīgā atbildība. Tas nozīmē, ka iedzīvotājiem pašiem jāiegulda līdzekļi, lai nodrošinātu nama uzturēšanu un remontēšanu, viņi ir atbildīgi arī par iespējamiem negadījumiem. Ja nolietotā lodžijas vai balkona konstrukcijas nejauši uzkristu garāmgājējam un viņš gūtu traumas, atbildība būtu jāuzņemas visiem dzīvokļu īpašniekiem.

Tāpēc PSIA “Ventspils nekustamie īpašumi” aicina māju īpašniekiem būt aktīviem, interesēties par savas mājas tehnisko stāvokli un atbildīgi lemt, ko remontēt un kā uzturēt savu ēku!

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    Johny Bannis 01.08.2024, 14:13:22

    VB tinte zel? Un cik tad izmaksaja vienas lodzijas izbuve ar apdarinasanu?

  • -1
    Ventspils_VNI 02.08.2024, 14:35:11

    Remontdarbu izmaksas tiek noskaidrotas publiskajā iepirkumā. Informāciju par mājas remontam izmaksām apsaimniekotājs PSIA “Ventspils nekustamie īpašumi” ir nosūtījis dzīvojamās mājas īpašniekiem. Informāciju par savu īpašumu ikviens var saņemt vēršoties pie apsaimniekotāja.

  • -2
    Kriska 01.08.2024, 16:46:53

    "Konstrukcijas nolietojušās" ha-ha. Kā tad īr ar konstrukcijām 100 -200 gadu vecai mājai? Ar cauruļvadiem, pārsegumiem?

  • -2
    Viktors Torpēda 02.08.2024, 09:24:15

    VB pat nedomājiet tam svešzemniekam JOHNY atskaitīties - skola maksā lielu naudu!! Un cilvēki profesijās mācās daudzus gadus!!

    Cik pēc paša aprēķiniem sanāca??

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: