Ar kuplu dalībnieku un skatītāju apmeklējumu, 21.septembrī noslēdzās Latvijas Nacionālā kausa finālposma sacensības Jūrkalnē. Uz rietumkrasta smilšaino un tehniski sarežģīto moto trasi ''Dižbedre'' bija ieradušies sportisti no visiem Latvijas novadiem, kā arī no Lietuvas un Igaunijas, kas kopā sastādīja dažāda vecuma un meistarības 176 motobraucējus.

Agro sacensību rīta cēlienu iesāka bērnu un jauniešu klases, kurā motokluba Rodeo jaunais censonis Kristers Freimanis-Treimanis 50cc klasē, jaunāko zēnu klasē izcīnīja 1.vietu, otrs kluba jaunākais sportists Rūdolfs Spila 65cc klases vēcāko zēnu grupā izcīnija 2.vietu. Armands Brauns, kurš startēja MX C klasē pierādīja, ka pēc dažādām likstām sezonas vidū, Jūrkalnes smagajā trasē bija ātrs un mērķtiecīgs, kas vainagojās ar 2.vietu dienas kopvērtējumā.

Par uzvarētāju prestižajā MX PRO klasē un Ventspils novada balvas ieguvēju kļuva jaunais sportists no Tukuma - Markuss Kokins, kurš šogad kļuva arī par Latvijas un Lietuvas čempionu MX2 klasē un lieliski jutās arī Jūrkalnes smagajās smiltīs.

Otro vietu izcīnīja Tomass Šaicāns, kuram šis bija pirmais goda pjedestāls ar MX2 klases motociklu. Trešo vietu sīvās cīņās ar saviem jaunajiem konkurentiem, vēl līdz pat pēdējiem apļiem izcīnīja Kārlis Kalējs no Rīgas. Nepaveicās vienam no sacensību favorītiem, šī gada Latvijas čempionam MX1 klasē - Uldim Freibergam, kurš otrā brauciena otrajā aplī piedzīvoja smagu kritienu un līdz ar to viņš bija spiests izstāties no tālākām cīņām dienas kopvērtējumā.

Nacionālā kausa atšķirība no citiem Baltijas motokrosa seriāliem atšķiras ar to, ka dalībnieki pēc kvalifikācijas brauciena un tajā uzrādītā ātruma tiek sadalīti A,B,C un D klasēs, jo augstāka meistarība un ātrāks apļa laiks, jo augstākā klasē jāsacenšas sacensību finālbraucienos.

Mūsu pilsētas amatieru sportisti piedalījās arī MXB klasē, kur Otto Leinerts-Neilands izcīnija 8.vietu kopvērtējumā, kamēr klasi zemāk, MXD klasē Juris Drančuks izcīnīja 2.vietu, Jānis Lapsiņš ierindojās - 20.vietā, vecmeistars Igors Tanakovs - 21.vietā, Nauris Krūziņš - 23.vietā.

MX Zero klasē, kura izveidota motobraucējiem, kuri nekad iepriekš nav startējuši oficiālās sacensībās Normunds Bušmanis debijas reizē ''izbrauca'' 6.vietu kopvērtējumā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: