Pašvaldības SIA “ŪDEKA” turpina īstenot ūdensapgādes sistēmas modernizācijas darbus, uzlabojot infrastruktūras energoefektivitāti un nodrošinot uzticamu dzeramā ūdens piegādi pilsētai. Ceturtdien, 19.septembrī, ūdens ieguves vietā “Ogsils” veikta viena dziļurbuma sūkņa nomaiņa, kā arī profilaktiskie urbuma skalošanas darbi.

Ūdeni, ar ko apgādāt Ventspils pilsētu, jau no centralizētās ūdensapgādes sistēmas izveides pašiem pirmsākumiem iegūst ūdensgūtnes vietā „Ogsils”, kas atrodas Ventspils novadā. Kopš 2004. gada šeit PSIA “ŪDEKA” izmanto 11 dziļurbumus, kas ir līdz pat 70 metrus dziļi. Šogad, veicot urbumu darbības analīzi, tika pieņemts lēmums nomainīt viena urbuma sūkni, lai uzlabotu sistēmas veiktspēju. Jaunais sūknis uzstādīts 45 metru dziļumā, un nomaiņas darbi veikti, netraucējot ūdens piegādi pilsētai. Šis sūknis patērēs arī mazāk enerģijas, tādējādi nodrošinot efektīvāku un ilgtspējīgāku ūdens ieguvi. Pašvaldības SIA “ŪDEKA” arī nākamajā gadā plāno turpināt pakāpenisku sūkņu nomaiņu. 

Pērn Ventspils ūdenssaimniecības uzņēmums no pazemes pacēlis 1,9 miljonus m3 ūdens. No pazemes iegūtais ūdens vispirms tiek novadīts uz pilsētu un attīrīts Ventspils dzeramā ūdens atdzelžošanas stacijā, izmantojot intensīvu skābekļa padevi. Iegūtā pazemes ūdens kvalitāte ir augsta, tādēļ attīrīšana nepieciešama galvenokārt tikai, lai samazinātu dzelzs un mangāna saturu ūdenī. Ventspils Dzeramā ūdens atdzelžošanas stacijā ūdeni attīra, izmantojot aerācijas un filtrācijas metodi. Pēc ūdens sagatavošanas un pārbaudes, tas tiek nogādāts uz katru atsevišķo īpašumu pilsētā, kas ir pieslēgts centralizētajam ūdensvada tīklam. Lai pārliecinātos par ventspilniekiem piegādātā dzeramā ūdens kvalitāti, pašvaldības SIA „ŪDEKA”, kā arī ūdens kvalitātes kontrolējošās iestādes regulāri veic ūdens kvalitātes pārbaudi un veiktie testi uzrāda nemainīgi labus rādītājus. Pašvaldības SIA “ŪDEKA” ekspreslaboratorijā veikto iknedēļas ūdens analīžu rezultāti pieejami arī mājaslapā www.udeka.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: