Ventspilī aizvadīts jubilejas 15. Vislatvijas nūjošanas festivāls, kas pulcēja vairāk 120 nūjotājus, kuri ieradās gan no tuvākajām, gan no tālākajām Latvijas pilsētām, lai baudītu aktīvu un veselīgu atpūtu skaistajā Ventspilī.

Šogad nūjošanas festivālā tika mainīta trase ar starta un finiša zonu Piedzīvojumu parkā, bet trase nūjotājus veda pa gājēju celiņiem cauri Piejūras parkam un Brīvdabas muzeja apkārtnē, kurā šogad noslēgusies  jaunās  muzeja ēkas būvniecība. Maršrutā tika iekļauts arī posms gar Baltijas jūru, bet atpakaļceļā bija iespējams izbaudīt Ventspils pilsētas veloceliņus paralēli Mazbānīša trasei, trases kopējais garums bija 7 km.

Apbalvoti kopējā grupā tika seši ātrākie un sešas ātrākās nūjotājas:
1.vieta vīriešiem – Vitālijs Teteruks (0:44:30);
2.vieta vīriešiem – Agris Prelgauskis (0:45:40);
3vieta vīriešiem – Jānis Doniņš (0:46:35);
4.vieta vīriešiem – Ringolds Ozoliņš (0:46:47);
5.vieta vīriešiem – Andis Bernāns (0:47:04);
6.vieta vīriešiem – Edvīns Nīmanis (0:47:57).

1.vieta sievietēm – Inta Kristapura-Nīmane (0:47:32);
2.vieta sievietēm – Santa Tobiesa (0:48:41);
3.vieta sievietēm – Andra Ekmane (0:49:19);
4.vieta sievietēm – Antra Bērziņa (0:51:22);
5.vieta sievietēm – Dace Lerhe (0:53:22);
6.vieta sievietēm – Baiba Zēbolde (0:53:36).

Katrs finišētājs kā apliecinājumu par piedalīšanos Vislatvijas nūjošanas jubilejas 15.festivālā Ventspilī saņēma īpaša dizaina cepuri, kuras dāvināšana nu jau ir kā viena no nūjošanas festivāla pamattradīcijām. Pēc finiša lielākās komandas saņēma pateicības diplomus, kā arī kuplākās komandas tika pie garda klinģera.

Pasākuma kulminācija, kuru gaidīja teju visi dalībnieki, bija izloze, kurā galvenā balva bija – televizors, kā arī citas balvas no Brīvdabas muzeja un Ūdens Piedzīvojumu parka.

Piedzīvojumu parkā dalībnieki tika cienāti ar spēka putru un svētku kūku, bet par jautru noskaņojumu rūpējās bērnu popgrupa “Jūras akmentiņi”.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Pilsēta Pirms 3 dienām, 11 stundām

    Kā tad tā šogad bez vadoņiem?
    Visi dalībnieki nosaluši, noguruši un slapji kā bārenīši vieni klīda pa mežu.

  • 0
    Larijs Kukarans Pirms 3 dienām

    Tas ir zem kundziņu goda slapināt drēbes,puņķus var saķert,un kādu kriku mugurā.Nav prāta darbs steberēt apkart pa lietu uz pakaļkajām:)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: