Basketbola kluba "Ventspils" budžets uz šo sezonu salīdzinājumā ar pagājušo gadu ir sarucis vismaz par piekto daļu, atzinis kluba ģenerālmenedžeris Ralfs Pleinics. Kā norāda Pleinics, tad sportam šajā laikā iet smagi un tie ir gan globāli, gan valsts mēroga jautājumi, jo uzņēmējiem nav stimula atbalstīt sportu vai kādas kultūras vienības.

"Viss kļūst dārgāks, izdevumi palielinās, bet ieņēmumi samazinās, tāpēc lēšam, ka mūsu budžets būs vismaz par 20 procentiem mazāks kā pirms gada, pat vairāk nekā 20 procenti," atklāj "Ventspils" ģenerālmenedžeris. "Es pat nevaru sarēķināt, par cik tas ir mazāks salīdzinājumā ar pēdējo sezonu pirms kovida."

Neskatoties uz budžeta samazinājumu, Pleinics atzīst, ka "Ventspils" mērķi ir spēlēt rezultatīvu, skatāmu basketbolu, kāds iet pie sirds arī skatītājiem. "Kā tas izdosies, to nezinu," par gaidāmo sezonu saka ģenerālmenedžeris. "Esam pazaudējuši pāris atslēgas spēlētājus, bet esam centušies viņus aizvietot. Atsevišķās pozīcijās varbūt ar mazāk pieredzējušiem spēlētājiem, bet ne mazāk ambicioziem."

Komanda centīšoties vairāk savas problēmas risināt ar uzbrukumu, nevis aizsardzību un ar tādu plānu arī tikuši izvēlēti spēlētāji.

Viens no pēdējiem vienības papildinājumiem ir amerikānis Lamars Normans jaunākais, kuru komandas vadītājs raksturoja kā uzbrūkošu aizsargu, no kura tiek gaidīts pienesums uzbrukumā. "Mums ir Renārs Birkāns kā nominālais saspēles vadītājs, arī Jānim Censonim ir jāsper liels solis uz priekšu. Ar bumbu var spēlēt arī Artūrs Ausējs, bet gribam spēlētājus, kas no ārpuses var risināt situācijas viens pret vienu," piebilst Pleinics.

Kā atklāja komandas ģenerālmenedžeris, tad Ventspils kluba komplektācija turpināsies un gaidāmi vēl vairāki sastāva papildinājumi. Tāpat notiek pēdējie saskaņošanas darbi pirmssezonas grafikam, kurā paredzētas sešas vai septiņas pārbaudes spēles pirms jaunās sezonas sākuma.

Jau ziņots, ka ceturtdien ventspilnieku rindas papildināja rumāņu uzbrucējs Mihails Miseailo, bet gaidāmajā sezonā kluba rindās spēlēs arī Lamars Normans jaunākais, Artūrs Ausējs, Ronalds Zaķis, Edvards Mežulis, Renārs Birkāns, Rūdis Donis, Valters Vēveris un Janis Censonis.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: