Teātra nams Jūras vārti 8. septembrī aicina uz Pecolli ziepju burbuļu, lāzeru un specefektu šovu. Iluzioniste un māksliniece Dace Pecolli kopā ar vīru Enriko Pecolli jau 25 gadus ir cieši saistīti gan dzīvē, gan uz skatuves.

Apvienojot savu skatuvisko pieredzi, izveidota starptautiska trupa un lielformāta cirka uzvedums Bubblelandia (Burbuļlandija). Ar šo un citiem uzvedumiem apbraukātas neskaitāmas pasaules valstis.

Iespējams, Pecolli šādas izrādes izveidošanā iedvesmojusi mīlestība pret Cirque du Soleil jeb Saules cirku izrādēm, bet, iespējams, – pret ziepju burbuļiem, kas ir Pecolli Laimes zirdziņš. Iespējams tāpēc, ka no burbuļiem var mācīties vieglumu, skaidrību, krāsainumu, dzīvespriecīgumu, un to visu burbulis pasaka bez vārdiem. Šova notikumi aizved pelēko un steidzīgo cilvēciņu uz īpašu, krāsainu, dzīvespriecīgu vietu, kas saucas Burbuļlandija. Tā ir vieta, kur apstāties, pasapņot, ieklausīties, ieskatīties, papriecāties, atveldzēties, izsmieties, izbrīnīties, un tas ir tepat uz šīs planētas un pat mūsos pašos – mūsu dvēseles Okeānā. Burbuļlandijas iemītnieki – jūras zirdziņi, drakoniņi, jūras zvaigznes, papagaiļzivtiņas un citi – ievedīs skatītājus šajā dzīvespriecīgajā un skaistajā zemūdens pasaulē. Gan pūšot krāsainus milzu ziepju burbuļus, gan radot īstu sniegputeni, gan liekot dejot krāsainām jūras aļģēm, lidināties milzu medūzām, gan liekot lāzeru stariem mirguļot, gan tajā iesaistot skatītājus un liekot veidot jūras viļņus, gan arī lidināt milzu burbuļu bumbas.

Izrāde paredzēta dažāda vecuma skatītājiem, un tā ir saistoša gan pieaugušajiem, gan bērniem, jo katrs no izrādes var paņemt kaut ko savu. «Bērniem noteikti patiks visas spilgtās krāsas, pieaugušos uzrunās izrādes dinamika. Numuru garums nepārsniegs 3–4 minūtes. Ja kādam pēkšņi nepatiks, kā iguāna ielien lielā, milzīgā balonā, tad, iespējams, viņam patiks nākamais numurs, kas būs smilšu zīmējumu radīšana uz lielā ekrāna, kas noteikti uzrunās vairāk sievietes, jo uzvedinās uz romantiku,» stāsta Dace Pecolli. Izrāde ārzemēs tiek salīdzināta ar pasaulslaveno Saules cirku, jo tehniskais izpildījums un mākslinieciskais līmenis, vīzija ir ļoti līdzīga pasaulslavenajam cirkam. «Esam iedvesmojušies no viņiem – gan izpildījumā, gan dinamikā, gan interaktivitātē. Nebūs robežu starp skatītājiem un Burbuļlandiju, viss būs vienots. Skatītāji tiek aktīvi iesaistīti izrādē – garām aizpeld milzu medūzas, pēkšņi kāds nokļūst jūras viducī un ļaujas brīnumam,» turpina Pecolli.

Izrādei piesaistīti arī citi profesionāļi – cirka mākslinieki, aktieri un mūziķi, lai izrāde būtu interesanta. Piemēram, izrādē galvenais tēls – Misters B – ir Rīgas pantomīma labākais mākslinieks Pēteris Rimšs. Zvaigzne izrādē ir arī Valērijs Komisarenko – kontorsionists jeb elastīgais cilvēks. Viņš ir augumā garš puisis – ap diviem metriem. Un viņš neticamā ātrumā, dažās sekundēs, ielien mazā balonā. Tas pārspēj Ginesa rekordu, taču nav oficiāli reģistrēts. Paši Pecolli arī aktīvi iesaistās izrādē: Dace ir Jūras zvaigzne, viņas vīrs Enriko – Zemūdens drakons.

«15 gadu laikā esam izmēģinājuši savus talantus dažādos burvju mākslas žanros – saliekot kopā visu savu pieredzi darbā ar iluzionismu, ziepju burbuļiem un specefektiem. Par šo izrādi 2018. gadā Amerikā saņēmām prestižo Merlin Award (līdzvērtīga Oskaram kino jomā) balvu, kā labākā izrāde ģimeņu auditorijai. Mūsu talants un ilgā darba pieredze tika novērtēta. Piesaistījām arī citus māksliniekus – cirka māksliniekus, aktierus un mūziķus, lai šī izrāde būtu interesanta, dažādu skatuves mākslu pārstāvēta,» saka Dace Pecolli.

Izrādes ideju un režiju uzbūra Enriko Pecolli, krāšņos tērpus izrādei izsapņoja Elita Patmalniece, ietekmējoties no dažādām zemūdens zivtiņām. Izrādes horeogrāfe – Dace Mihailova. Izrāde ir pieskaitāma pie modernās cirka teātra izrādes, kas paredz mākslinieciskumu un kvalitāti. «Mums šie modernie standarti ir pieņemami,» uzsver Dace Pecolli. Šova organizatori priecājas par šo brīnišķīgo iespēju dalīties mīlestībā ar šo šovu arī ar Latvijas skatītājiem, tas ir – ar savējiem, jo mākslinieki Latvijā ar šo izrādi neuzstājas – visbiežāk Latvijas zāles un skatuves ir par mazu šim uzvedumam. «Šī izrāde ir ļoti pieprasīta ārzemēs, tādēļ mums parasti neatliek laika ar to uzstāties Latvijā, bet, tā kā mūsu nākamā tūre uz Peru, Bolīviju un Čīli aizsāksies novembra beigās, saņemot uzaicinājumu no teātra nama Jūras vārti, nolēmām ar šo skaisto izrādi padalīties arī ar Latvijas skatītājiem. Lai ikviens skatītājs sajustos lepns par to, ko spēja Latvijas cirka mākslinieki. Šī būs unikāla iespēja ikvienam – jo tuvākajos piecos gados mums nav plānots šo izrādi rādīt Latvijā,» saka Dace Pecolli, uzsverot, ka tā ir īpaša dāvana un iespēja cilvēkiem noskatīties ļoti kvalitatīvu izrādi visai ģimenei. «Izrāde noteikti iedvesmos, padarīs priecīgākus, mudinās realizēt savus talantus – aizejot mājās, iespējams, gribēsies pamēģināt ielīst balonā un izmēģināt vēl daudzus citus trikus,» jokojot saka Dace Pecolli.

Pasākumu organizē SIA Kurzemes filharmonija ar Ventspils pašvaldības atbalstu. Biļetes iegādājamas gan teātra nama Jūras vārti, gan koncertzāles Latvija kasēs, kā arī citās tirdzniecības tīkla Biļešu paradīze kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: