Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome pieņēma lēmumu piesaistīt aizņēmumu Valsts kasē investīciju projekta ''Aktīvās atpūtas veloparka izbūve Reņķa dārza teritorijā, Ventspilī''  realizācijai.

Projekta ietvaros Reņķa dārzā tiks izveidota asfalta velotrase jeb angliski ''pump-track'' ir Latvijā un pasaulē iecienīts aktīvās atpūtas infrastruktūras objekts dažādu līmeņu un vecumu velobraucējiem, skrejriteņotājiem, skrituļslidotājiem un skrituļdēļotājiem.

Veloparkā būs trīs grūtības pakāpju trases:
    • Galvenā trase – velotrase ar integrētu tuneli, kur krustosies divas trases taisnes. Trasi būvē pēc augstākajiem industrijas standartiem, lai tajā varētu notikt arī starptautiskas sacensības.
    • Iesācēju trase – līdzās galvenajai trasei tiks uzbūvēta atsevišķa trase ar zemāku sarežģītības līmeni, lai tā būtu piemērota bērniem un iesācējiem.
    • Piedzīvojumu trase – velotrase grants segumā, kas tiks papildināta ar dažādiem modulāriem koka un metāla elementiem, imitējot pilsētā sastopamus šķēršļus – trepes, bedres un šauras trotuāru apmalītes. Šāda trase dos iespēju mazākajiem velobraucējiem apgūt nepieciešamās iemaņas, lai droši varētu sākt piedalīties pilsētas satiksmē.

Jaunā velotrase sniegs ventspilniekiem, īpaši bērniem un jauniešiem kvalitatīvas brīvā laika pavadīšanas un atpūtas iespējas drošā un attīstītā vidē. Tā atradīsies Reņķa dārzā pie Jubilejas un Kuldīgas ielas. Aptuveni 600 m2 plašais veloparka arhitektoniskais plānojums ir veidots tā, lai tas iekļautos kopējā dabas ainavā.

Projekts tiks realizēts saskaņā ar Eiropas Savienības kohēzijas politikas programmas specifiskā atbalsta mērķa “Vietējās teritorijas integrētas sociālās, ekonomiskās un vides attīstības un kultūras mantojuma, tūrisma un drošības veicināšana pilsētu funkcioālās teritorijās” 5.1.1.3. pasākuma “Publiskā ārtelpas attīstība” programmu.

Lai īstenotu ieceri izveidotu veloparku, tiks piesaistīti Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļi (turpmāk – ERAF): projekta kopējās izmaksas ir 825 212 EUR., t.sk. plānotais ERAF finansējums ir 668 534 EUR jeb 85% no attiecināmajām izmaksām.

Aizņēmumu 441 683 EUR apmērā projekta realizācijai plānots ņemt Valsts kasē uz 10 gadiem operatīvo naudas līdzekļu nodrošināšanai. Ar saņemtajiem starpmaksājumiem un gala norēķinu plānots dzēst saņemto kredītu 310 338 EUR apmērā, līdz ar to atlikusī kredīta summa prognozēta 131 345 EUR, ko plānots sākt atmaksāt no 2026.gada līdz 2034.gadam.

Lasi vēl

Komentāri (34)

  • 0
    žurka Pirms 3 nedēļām, 6 dienām

    Bet budžetā mīnuss būs jau nākamgad. Nu, skaisti!

  • 0
    Pilsēta Pirms 3 nedēļām, 6 dienām

    Hmm ...
    Aizņemsies 441 683 euro
    Bet Ghetto Games dodam 100 000, bet pilsētas svētkiem 300 000

  • -1
    ventspilnieks 36,7 Pirms 3 nedēļām, 6 dienām

    Sačakarēja Reņķeni un iekūlās parādos. Tāds mikro RB scenārijs :D

  • 0
    Barons (Freiherr von ...) Pirms 3 nedēļām, 5 dienām

    Aiz kō būt te peminet ''pump-track'' -pa Englender mēl?
    Kā būt saukt pa Vācisk?

  • -1
    Evgueni Romachkine Pirms 3 nedēļām, 5 dienām

    Сколько людей будут там кататься с учетом времени года ? Похоже, нет других более острых и важных проблем....К тому же, надо будет поддерживать этот проект постоянно... Кому это выгодно ? Только определенной группе лиц из Думы. Взгляните на Титаник рядом с магазином Реми...Это кому памятник ? Огромные ненужные затраты...
    О чем еще говорить...Не было даже оьсуждение проекта, все за закрытыми дверьми. Ничего не меняется.

  • -1
    yolo Pirms 3 nedēļām, 3 dienām

    Kas ir šīs patstāvīgās uztirēšanas izmaksas? Sētnieks?

  • -4
    Zirgam jāsmejas Pirms 3 nedēļām, 4 dienām

    ooooo medus maize čīkstētājiem :D Tālāk jau neviens neko nelasa un nedomā.
    Aizņemas lai varētu izmantot ES naudu, kam vajag līdzfinansējumu. Ja nevārēs no savas puses piemest pakāsīs visu, tas būtu labāk?
    un interesanti, ka dižie nācijas tīrības sargi neuzklupa komentāram krievu valodā jo tas tak dzied to pašu dziesmu , ko tie virtuves karotāji. hehehe

  • 0
    ventspilnieks 36,7 Pirms 3 nedēļām, 4 dienām

    Viss ir skaidrs, zirdziņ. Viss notiek apmēram tā: mums spīd ES finansējums, 20 minūtes, lai atrastu vietu ēkai, objektam. :D Tā nu ir samests viss privātmāju teritorijā, zem tilta, pensionāru parkā. Kaut varēja uztaisīt modernu pilsētas daļu, piesaistīt privātos investorus. Kalns, manuprāt, ir izdevies un piemērs kā vajadzēja attīstīt pilsētu. Tur bija jāatrodas arī šim objektam.

  • 0
    edmundos Pirms 3 nedēļām, 4 dienām

    To zirgveidīgais:
    Pats kaut ko uzskribelē, pats par sevi pasmejas. Riktīgs ēzelis. Tev vienkārši viss nav mājās!
    Tieši par reņķeni, būtu labi ja pakāstu ar.
    Izskatās, ka jūties nepilnvērtīgs, ja nevari ar savam stulbībām paspīdēt.

  • -5
    Zirgam jāsmejas Pirms 3 nedēļām, 3 dienām

    ventspilniek 36,7 , tā jau viss pareizi, bet tā kalna teritorija jau nav bezgalīga , tur jau novads pavisam blakus un baigi izplesties gan jau nevar sevišķi, ja cer vēl kalnu izplest. Tukšs liela parka stūris arī labi der :) Var patikt var nepatikt, bet tas pret ir tik pat spēcīgs, kā citu par.
    Cik nu lasīts Ventspilī regulāri taisa visādus projektus lai tie būtu tādā gatavībā, ka pie iespējas uzreiz var pretendēt uz finansējumu, kad tāds parādās. Pēc tam jau, kad ir finanses saņemtas man šķiet, ka ir noteiktā termiņā jārealizē un nauda jāiztērē.
    edmundos, tu atkal sevi precīzi noraksturoji - kaut kāds aizvainots, sevi nepiepildījis indivīds .tieši tādi parasti ir skaļākie pret kliedzēji un citus uzskata par lohiem :)

  • -1
    edmundos Pirms 3 nedēļām, 3 dienām

    Zirgveidīgajam!
    Kuri ir citi? Zirveidīgais, Marta vai Kristiāna? Mini kaut vienu iemeslu, lai tos pašus vārdus nevaru lietot pret Tevi. Ar ko Tavs indivīds ir labāks, tāpēc, ka atbalsti šo projektu un ieņēmis galvā, ka Tev ir taisnība? Tu taču nezini pilsētnieku viedokli, pat nepieļauj iespēju, ka kāds varēs publiski izteikties. Momentāli, kā tipisks trollis noliedz pretēji domājošos.
    Ar Tevis veidīgos vajag sūtīt uz poda pašā saknē.
    Tagad saprotu kāpēc Vītoliņa Pilsētsvētku uzrunā pieminēja pretiniekus pret veloparku, un minēja to kā cīņu. Dome taču nerakstīs attaisnojošus argumentus, tāpēc te nolīgst tādu tirliņus kā Kristiāna, Zirveidīgais vai Martas. Ar ko Jūs cīnaties? Ja ar mani tad jūtos pagodināts, kur mani viedokli uzklausa.

  • -4
    Zirgam jāsmejas Pirms 3 nedēļām, 3 dienām

    jēzus kādi murgi, edžiņ! Diskusija ir forša bet tikai ar cilvēkiem, kas diskutē :) Tu nevis vērtē teikto, bet izdari secinājumus par cilvēku. Ja nedomā kā tu - domes trollis. Ne es zinu to pilsētnieku viedokli ne tu, tas tev vienreiz pieleks? :)))
    Un cīnās te edmundveidīgie , pārējie spriež par notikumiem pilsētā, diskutē, dalās viedokļos un analizē, kas ir kas. Ja tu man kaut pāris normālus , pamatotus argumentus nosauktu par trases sliktumu reņķenē bez tās parka sabojāšanas, es tevi uztvertu nopietni. A tagad ir tāda skaidrība, ka tu esi vienkārši pret to, ko dome lemj. kaut kad jau teici, ka pats sevi uzskati par cīnītāju pret sistēmu :)))
    kad piketā pret domes vadības visautļautību iesi, cīnītāj? :)))

  • -4
    yolo Pirms 3 nedēļām, 3 dienām

    Viņš attālināti piedalās. No poda, no dīvāna utt

  • -1
    edmundos Pirms 3 nedēļām, 3 dienām

    To paYOLs. Katrs spriež pēc savas pieredzes.
    To ēzelim: cik tad jūsu par veloparka būvniecību reņķenē ir? Daži ;)
    Ja reiz nezini pilsētnieku viedokli, tad varbūt pareizāk būtu to uzzināt? Kad tev āpsi tas pieleks. Tādēļ jau tevi es neuztveru par gudru, lai ar diskutētu.

  • -4
    yolo Pirms 3 nedēļām, 3 dienām

    Vai šis noliedzēju vairākums ir tagad vienā telpā ar tevi?

  • -5
    Zirgam jāsmejas Pirms 3 nedēļām, 3 dienām

    varbūt, ka mēs to neredzam, bet viņi tur ir....

  • 0
    edmundos Pirms 3 nedēļām, 3 dienām

    Kur ir noliedzēju vairākums? Tev ar galvu ir labi? Varbūt dakteri vajadzētu apmeklēt?

  • -5
    Zirgam jāsmejas Pirms 3 nedēļām, 3 dienām

    edmundos, tu nediskutē, jo tev nav to spēju padiskutēt. Nes, kur ta tu to viedokli uzzināji, kur atrodami šie dati un ja tie tev ir kāpēc nedalies, a? Tu man atgādini to bābu no vecas komēdijas, kas pieteicās, ka ir lieciniece un tad pārprasīja: bet kas ir noticis? :D Gribi būt viedokļa līderis, bet nevari atrast to robu un publiku, kam tas vispār interesētu.
    Apniki tu man, tukšs bla bla bla irsējs

  • -1
    edmundos Pirms 3 nedēļām, 3 dienām

    Kā tādi auni! Es taču Jums nesaku, ka esmu vairākums!!! Kur Jūs to raujat? Pajāt par viedokļa līderi. Labāk būtu likušī priekšā, kā varētu uzzināt vairākuma viedokli, balsojot aptaujājot vai kā savādāk. Esmu vairākkārt rakstījis, ja redzēšu vairākumu, tad samierināšos. Pagaidām tas izskatās, ko gribu un kur gribu, to būvēju.
    Rakstat un rakstat- tukša ...iršana.
    Zirgam iesaku izlasi visus topikus par šo tēmu un tad man piestādi pretenzijas.

  • -1
    Janis Zvejnieks Pirms 3 nedēļām, 3 dienām

    Tads zirgs.jolis,kristiana un tt.,ir meginajusi savus argumentus rakstit ar vardu un uzvardu, ko mamms un paps ir devis ?Trollisi, beidzt trollot :)))Apskatas kas tad bij pret to viets izvel.Tie kas rakst no sav vard un uzvard,un vel bildins jums bonusa :))))Tirakais smuguls un domej uzsplaut uz cilvek viedokl.Tapat ari doms opozicijs deputatiem,kas to pielav,zinot ka daudz cilvek ir pret to viets izvel.Laikam ari viniem savs drupacins no kung gald atbir .

  • -2
    Zirgam jāsmejas Pirms 3 nedēļām, 2 dienām

    Ta Jankam ir kād dokumnet kur redzams, ka vairākums i pret to tras reņķenē?

  • 0
    edmundos Pirms 3 nedēļām, 2 dienām

    A zirgam i, ka vairākums i par?

  • -2
    yolo Pirms 3 nedēļām, 2 dienām

    nav šāda aptauja nevienam pieejama, cik var rakstīt... tev, grūtgalvim mēģina pateikt tikai to, ka apstiprinošu pierādījumu trūkums nenozīmē, ka pretējais arguments ir patiess.

  • 0
    edmundos Pirms 3 nedēļām, 2 dienām

    Tu dumiķi, to jau ar cenšas izskaidrot, ka vajadzēja veikt pirms būvē. A tagad sanāk. Kā gribu tā daru. Kā var būt tāds auns, es tiešām nesaprotu

  • -2
    yolo Pirms 3 nedēļām, 2 dienām

    par katru objektu, pēc tavām domām, jāveic publiska aptauja? :D

  • 0
    edmundos Pirms 3 nedēļām, 2 dienām

    Gribi kasīties? Nē taču. Tieši šim objektam vajadzēja. Viss jau notika, tikai kāds sajuta pretestību un nēērto balsojumu nogrieza. Neredzu jēgu vēlreiz Tev visu vēsturi stāstīt. Palasi pats. Tāpat redzu pēc Taviem tekstiem jēgu nesaproti.

  • 0
    edmundos Pirms 3 nedēļām, 2 dienām

    Mēģināšu speciāli Tev izskaidrot. Ja domes amatpersona (mēs visi zinām kurā). Nolēma par brīviem līdzekļiem būvēt pieņemsim raķešu bāzi, viss notiksies. Mēs neko nevaram iespaidot, kā tikai paust savu prieku vai neapmierinātību forumā.

  • 0
    Janis Zvejnieks Pirms 3 nedēļām, 2 dienām

    Tas i briesms, a tiem zirgiem kas naktis dzied :))))un tagat ta nopiet.Paskatas atpakal tas publikacijs pa to park.Sakuma rakstij ka park kopejas izmaks bus 786 stuks,eirop dod 668 stuks,pasvaldib 118 stuks.Sini raksta, park izmaks 825 stuks,eirop dod 668 stuks un pasvaldib aiznemas 441 stuks lai projekt istenot.Man aston klass un tris koridor izglitib ir pa iss :)))))

  • 0
    Janis Zvejnieks Pirms 3 nedēļām, 2 dienām

    https://www.youtube.com/watch?v=SNn5uFsr0mw :))))))))))))))

  • 0
    edmundos Pirms 3 nedēļām, 2 dienām

    Tur jau vīņ aizņemas tos 441 štuk, pēc tam dabūt no eirop tos 668 štuk. Koroč mudjī. Vajag lai iesāktu,

  • 0
    Alberts koks Pirms 3 nedēļām, 1 dienas

    Kad būs gatavs tas stāvdrāž korts?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: