Kopš šī gada 1. jūlija, pašvaldībā ir pieejams Sociālā mentora pakalpojums. Sociālais mentors -  tā ir atbalsta persona jaunietim. Mentora pakalpojumu Ventspilī nodrošina nodibinājums ''Sociālā atbalsta un izglītības fonds'' un biedrība ''Resiliences centrs''.

Pakalpojumu var saņemt:

  • persona līdz 21 gadu vecuma sasniegšanai vai, ja persona mācās vispārējās izglītības vai profesionālās izglītības iestādē vai studē augstākajā izglītības iestādē, tostarp koledžā, – līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai, kura atradās ārpusģimenes aprūpē līdz pilngadības sasniegšanai un pēc pilngadības sasniegšanas turpina uzturēties ārpusģimenes aprūpē;

  • pilngadīga persona, kura līdz adopcijas nodibināšanai ir atradusies ārpusģimenes aprūpē un attiecībā uz kuru tiesa ir atcēlusi adopciju līdz 21 gadu vecuma sasniegšanai vai, ja tā mācās vispārējā izglītības vai profesionālās izglītības iestādē vai studē augstākajā izglītības iestādē, tostarp koledžā, – līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai.

Pakalpojums tiek nodrošināts pusaudžiem/jauniešiem ar uzvedības un saskarsmes grūtībām, lai mazinātu viņiem uzvedības un saskarsmes grūtības, to izraisītās sekas, mazinātu atkarību riskus, novērstu mentālās veselības traucējumus, līdz ar to uzlabojot pusaudža/jaunieša saskarsmes prasmes, sekmes skolā un mazinot konflikta situācijas skolā un ģimenē.

Lai saņemtu pakalpojumu jāvēršas Ventspils Sociālajā dienestā - Raiņa ielā 10.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: