Ventspils Augsto tehnoloģiju parks, kā Eiropas Digitālā inovācijas centra biedrības "Latvijas Digitālais akselerators" kontaktpunkts, aicina publiskā sektora iestādes pieteikties apmācību kursam "MI tehnoloģijas publiskā sektora pakalpojumos" ar 100% Eiropas Savienības līdzfinansējumu*.

Apmācību mērķis ir sniegt teorētiskās un praktiskās zināšanas par mākslīgā intelekta (MI) izmantošanas iespējām dažādās publiskā sektora nozarēs, sākot no izglītības un veselības aprūpes līdz sabiedrības informēšanai un kultūras pasākumu organizēšanai. Kursa ietvaros dalībniekiem būs pieejamas gan individuālas, gan kopīgas aktivitātes.

Apmācību norises datumi:

22. un 29. oktobrī plkst. 14.00–17.00 un 5. novembrī plkst. 14.00–16.00 tiešsaistē. Dalībnieku skaits no vienas iestādes: 1–3 dalībnieki.

Pieteikšanās:
Lai pieteiktos, aizpildiet anketu šeit: https://ej.uz/registretiesMI.

Kam šīs apmācības ir paredzētas?

Kursā aicināti piedalīties publiskā sektora darbinieki, ieskaitot iestāžu vadītājus, nodaļu vadītājus, struktūrvienību vadītājus, augsti kvalificētus speciālistus un citus darbiniekus.

Kāpēc izvēlēties šīs apmācības?

Mākslīgā intelekta radītais produktivitātes un efektivitātes pieaugums ir pamats daudzu augsto tehnoloģiju projektu ekonomiskajam izrāvienam. Tas ļauj organizācijām būtiski uzlabot pakalpojumu kvalitāti un klientu apmierinātību.

Kursa autors un lektors:

Arvils Kupris, produktu un inovāciju direktors Tele2 Latvija, ar plašu pieredzi digitālās transformācijas vadībā, strādājis ar ģeneratīvā AI (Retrieval Augmented Generation – RAG) sistēmu ieviešanas projektiem un konsultē par uzņēmumu ikdienas procesu automatizāciju.

Mācību programma:

  • MI tehnoloģiju pārskats, darbības principu skaidrojums, vēsture un šodienas tendences;

  • MI izmantošanas iespējas publiskajā sektorā: izglītībā, sabiedriskās kārtības uzturēšanā, veselības aprūpē, sabiedrības informēšanā un iesaistīšanā, aprūpē, transporta un infrastruktūras plānošanā, vides uzraudzībā, kultūras pasākumu organizēšanā;

  • Ētikas, privātuma un tiesiskuma jautājumi saistībā ar MI;

  • MI integrācijas process: datu pieejamība un kvalitāte, darbinieku apmācība un sagatavošana MI ieviešanai, piemērotāko MI tehnoloģiju izvēle.

Vairāk informācijas par apmācību kursu: https://ej.uz/kurssMI

*tiek piemērota 100% de minimis atbalsta intensitāte.

Līdzfinansēts no Eiropas Savienības projekta “Latvijas Digitālais akselerators” DAoL, ID Nr. 101083718 un Eiropas Savienības Atjaunošanas un noturības mehānisma ID Nr. 2.2.1.1.i.0/1/23/I/CFLA/002.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: