No pirmdienas, 16. septembra privātmāju īpašnieki – fiziskās personas, kā arī no viena līdz astoņu dzīvokļu dzīvojamo māju īpašnieki, pie kuru īpašuma atrodas piegulošā teritorija, var pieteikt lapu maisus bezmaksas aizvešanai Ventspils Komunālā pārvaldē.

Lapu maisus bezmaksas aizvešanai var pieteikt laika periodā no 16. septembra līdz 30. novembrim, iepriekš piesakot to Ventspils Komunālai pārvaldei pa tālr. 63624269 vai arī sūtot e-pastu uz [email protected], norādot precīzu adresi un vietu, kur maisi tiks novietoti, kā arī to, vai nepieciešams atgriezt tukšos maisus. Jāņem vērā, ka transports lapu maisus savāc pēc saraksta, kurā iekļautas iepriekš pieteiktās adreses. Lai nodrošinātu lietderīgu dienesta izmantošanu, lapu maisi tiks vesti dienās, kad pieteikumu skaits sasniegs ap 50 adreses. Tāpat tiek vērsta uzmanību uz to, ka akcijas ietvaros lapu maisi tiek savākti tikai no fiziskām personām - privātmāju īpašniekiem un viena līdz astoņu dzīvokļu dzīvojamo māju īpašniekiem, kuri lapas sagrābuši un salikuši maisos no piegulošajā teritorijā augošiem kokiem.

Komunālā pārvalde lūdz piepildīt maisus ar lapām tā, lai maisa kopējais svars nepārsniedz 20 – 25 kg. Ja maisi ir smagāki, tad tie bieži saplīst, kā arī tos ir grūti pacelt un pārvietot. Tāpat maisos nedrīkst atrasties zari, dārza vai sadzīvēs atkritumi, jo lapu maisi ir paredzēti kompostam. Gadījumos, ja maisos tiks salikti zari vai citi dārza un sadzīves atkritumi, tad šādi maisi netiks pieņemti!

Ja iedzīvotāji (privātpersonas) vēlas paši nodot lapu maisus, kā arī zarus un citus dārza un sadzīves atkritumus, tad to var izdarīt bez maksas šķiroto atkritumu savākšanas laukumos - Jēkaba ielā 47 un Siguldas iela 8a katru dienu no plkst. 10 – 19, izņemot pirmdienas. Juridiskām personām par šādu pakalpojumu jāslēdz līgums ar kādu no apkalpojošām firmām, kas sniedz šādu pakalpojumu.

Ik gadu rudens sezonā tiek savākti vairāk nekā 14000 maisi ar rudens lapām. Lapu maisu centralizēta savākšana ir tikai viena no pašvaldības atbalsta aktivitātēm iedzīvotājiem piegulošo teritoriju tīrīšanā un kopšanā. Novembrī un decembrī privātmāju īpašnieki varēs pieteikt kaisāmā materiāla piegādi ietvju kaisīšanai, kas atrodas piegulošās teritorijas robežās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: