Ventspilī viesojās Ventspils Augstskolas (VeA), Ventspils Starptautiskā radioastronomijas centra (VSRC) un SIA VIRATEC partneri – Zviedrijas Kosmosa korporācija (Swedish Space Corporation, SSC). Ik gadu tiek organizēta SSC Global Sales Team klātienes sapulce un šogad par šī pasākuma īstenošanas vietu tika izvēlēts VSRC antenu komplekss Irbenē, kā arī VeA.

Šajā sapulcē piedalījās partneri no dažādām pasaules valstīm, tostarp Zviedrijas, ASV, Vācijas, Havaju salām, Austrālijas un citām.

Pirmajā tikšanās dienā SSC kolēģi apmeklēja VSRC antenu kompleksu Irbenē, kur tika noturēta sapulces pirmā daļa, kā arī SSC Sales Team tika iepazīstināti ar Irbenes antenu kompleksu un tā tehnoloģiskajām iespējām. Otrajā dienā mūsu partneri turpināja SSC tirgus stratēģijas sapulces un apmeklēja VeA, kur augstskolas rektors Andris Vaivads uzstājās ar prezentāciju, sniedzot nelielu ieskatu VSRC vēsturē, kā arī pastāstīja par VeA un Ventspils pilsētu. Pēc tam Zviedrijas Kosmosa korporācijas biznesa attīstības direktors Gregs Džonsons (Greg Johnson, SSC Business Development Director) iepazīstināja gan SSC kolēģus, gan VSRC pētniekus un citus interesentus ar Mēness misiju vēsturi un SSC turpmākiem plāniem šo misiju kontekstā.

2024. gada 12. martā Zviedrijas Kosmosa korporācija, VeA kapitālsabiedrība SIA VIRATEC un Ventspils Augstskola parakstīja stratēģisku ilgtermiņa līgumu par atbalstu Mēness misijām, ko sniedz SSC Connect Lunar tīkla pakalpojumi. Noslēgtais līgums ir turpinājums un nākamais solis 2023. gadā izziņotajai partnerībai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: