Tuvojoties jaunajam mācību gadam, PSIA Ventspils reiss aicina vecākus un skolēnus savlaicīgi pārdomāt, kura no sabiedriskā transporta braukšanas biļetēm būs visizdevīgākā, un nepieciešamības gadījumā nokārtot formalitātes, kas saistītas ar iespēju izmantot braukšanas maksas atlaides.

Atlaides braukšanai pilsētas sabiedriskajā transportā piešķir pašvaldība, un Ventspilī izglītības iestāžu audzēkņiem atlaides tiek piešķirtas mēnešbiļetes iegādei. Tās tiek piemērotas tikai tiem skolēniem un studentiem, kuri ir deklarēti Ventspilī un mācās klātienē kādā no izglītības iestādēm, kas atrodas mūsu pilsētā. Savukārt pirmskolas vecuma bērniem līdz 7 gadiem (ieskaitot) jebkurā pilsētas sabiedriskā transporta maršrutā tiek piešķirta 100% atlaide.

Mēnešbiļešu viedi

Izglītības iestāžu audzēkņiem, kuri ir deklarēti Ventspilī un mācās Ventspils vispārizglītojošās skolās vai profesionālās izglītības iestādes dienas nodaļā, pašvaldība piešķīrusi 75% atlaidi mēnešbiļetes iegādei pilsētas sabiedriskajā transportā. Izglītojamiem tiek piedāvātas divu veidu mēnešbiļetes:

  • parastā (cena – 9,75 EUR)  derīga tikai maršrutos nr. 1–13 pilsētas teritorijā;

  • skolēna mēnešbiļete (cena – 11,25 EUR) – šo mēnešbiļeti pēc plkst. 14 var izmantot arī autobusu maršrutā nr. 22 Inženieru iela–Celtnieku iela.

Savukārt vidusskolēniem, kuru deklarētā dzīvesvieta ir Pārventā, bet skola – pretējā krastā, mēnešbiļetei tiek piešķirta 100% atlaide. Arī šo mēnešbiļeti pēc plkst. 14 var izmantot maršrutā nr. 22.

Pilsētā deklarētajiem studentiem, kuri mācās klātienē Ventspils Augstskolā vai koledžā pilna laika studiju programmā, pašvaldības ir piešķīrusi braukšanas maksas atlaidi 50% apmērā no pilnas mēnešbiļetes cenas. Līdz ar to studenta mēnešbiļete maksā 19,50.

Mēnešbiļeti ar 90% atlaidi var iegādāties Ventspilī deklarētās daudzbērnu ģimenes – gan vecāki, gan bērni –, kurās ir 6 un vairāk bērnu, bet mēnešbiļeti ar 50% atlaidi  daudzbērnu ģimeņu vecāki, kuru ģimenē ir no 3 līdz 5 bērniem līdz 18 gadu vecumam (arī aizbildnībā esošie vai audžuģimenē ievietotie bērni) vai arī bērni līdz 24 gadu vecumam (arī aizbildnībā vai aizgādībā esošie bērni), ja tie turpina mācības klātienē Ventspils vispārējās vai profesionālās izglītības iestādē, koledžā vai augstskolā pilna laika studiju programmā.

Kā jārīkojas, lai noformētu mēnešbiļeti

Lai iegādātos skolēna vai studenta mēnešbiļeti, autoostā ir jāuzrāda izziņa no izglītības iestādes.

Atgādinām, ka jebkura veida mēnešbiļete skolēniem/studentiem ir personalizēta, tāpēc, lai varētu izmantot atlaides, vispirms jānoformē braukšanas karte, nosūtot uz e-pastu [email protected] vai nododot autoostas kasē brīvā formā, skaidri un salasāmi rakstītu iesniegumu par mēnešbiļetes izgatavošanu. Iesniegumā jānorāda skolēna vārds, uzvārds, dzimšanas datums, kā arī kontakttālrunis un jāpievieno bērna portreta foto, ko var nofotografēt arī ar telefonu.

Atgādinām, ka mēnešbiļetes nākamajam mēnesim var iegādāties, sākot no iepriekšējā mēneša 20. datuma.

Karti parasti izgatavo 2 darba dienu laikā, un par tās izgatavošanu tiek paziņots, zvanot uz norādīto kontakttālruni. Pēc tam, ņemot līdzi izziņu no izglītības iestādes, var doties uz autoostu, lai iegādātos izvēlēto mēnešbiļeti.

Ja braukšanas karte jau noformēta un izmantota iepriekšējos mācību gados, atkārtoti tā vairs nav jāizgatavo – skolēns turpina izmantot to kartiņu, kas viņam jau izgatavota, taču izziņa no izglītības iestādes nepieciešama arī šajā gadījumā.

Ko darīt, ja nepienākas braukšanas maksas atlaide

Skolēniem un studentiem, kuriem nepienākas braukšanas maksas atlaides Ventspils sabiedriskajā transportā, kā arī tiem, kuri sabiedrisko transportu izmanto retāk, iesakām iegādāties universālo braucienu skaita biļeti. To var izmantot jebkurā pilsētas sabiedriskā transporta maršrutā nr. 1–23 pilsētas administratīvās teritorijas robežās, izņemot sezonas maršrutus (Kurzeme, Akmeņdziras), kā arī pasūtījumu reisus pēc svētku un kultūras pasākumiem. Pirmreizējā braukšanas karte jāiegādājas autoostā, izvēloties sev tobrīd aktuālo braucienu skaitu (10 – 9 EUR; 20 – 16,50 EUR; 40 – 31 EUR vai 60 – 45 EUR), bet pēc tam karti pēc nepieciešamības var papildināt arī internetā – www.ventspilsreiss.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: