Ventspils pašvaldība turpina sniegt atbalstu Ukrainas bēgļiem, kuri Ventspilī atraduši patvērumu no kara. Rūpējoties par ērtiem sadzīves apstākļiem Ukrainas iedzīvotājiem Ventspils Augstskolas viesnīcā, pašvaldība iegādājusies papildu sadzīves tehniku un citus piederumus.

Par to parūpējusies pašvaldības SIA Ventspils nekustamie īpašumi (VNĪ), kas apsaimnieko Ventspils Augstskolas (VeA) viesnīcu. «Mēs rūpējamies, lai bēgļiem būtu viss nepieciešamais ikdienas vajadzībām. Lai uzlabotu sadzīves apstākļus un nodrošinātu nepieciešamo ikdienas komfortu Ukrainas bēgļiem, papildus tika iepirkti ledusskapji, veļas mašīnas un žāvētāji, kā arī virtuves piederumi, gultas veļa un dvieļi. Šāds atbalsts palīdz nodrošināt ne tikai funkcionālu, bet arī mājīgu dzīves vidi cilvēkiem, kuri kara dēļ bija spiesti pamest savas mājas,» saka VNĪ valdes priekšsēdētājs Armīns Kleinbergs.

Nodrošinot patvērumu Ukrainas civiliedzīvotāju bēgļiem, pilsētas pašvaldība rūpējas, lai viņi pie mums justos ērti un mājīgi. Un Ukrainas iedzīvotāji izjūt šīs rūpes. Hersonas iedzīvotāji Svetlana Bogačika un trīs viņas bērni Ventspilī dzīvo divus gadus. Ukrainas iedzīvotāji paguvuši iemīlēt mūsu pilsētu, izbaudot tās klusumu, skaistumu un omulību. «Šeit jūtamies mierīgi un droši – bez šāvieniem un sprādzieniem,» saka Svetlana. Viņas ģimene cenšas integrēties vietējā dzīvē – mācās latviešu valodu, Svetlana un viņas vecākais dēls strādā, jaunākais no jaunā mācību gada turpinās mācības 2. vidusskolā. Svetlana dzied vietējā ukraiņu ansamblī Mrija. Ģimene ir apmierināta ar sadzīves apstākļiem VeA viesnīcā. «Mums ir viss nepieciešamais,» saka Svetlana.

«Kopš 2022. gada februāra līdz šā gada augustam VeA viesnīcā patvērumu atradis 781 Ukrainas civiliedzīvotājs,» stāsta viesnīcas vadītāja Olga Griķe. Ukrainas iedzīvotāju apmešanās laiks viesnīcā ir atšķirīgs. Lielākā kara bēgļu grupa ieradās Ventspilī un tika izvietota VeA viesnīcā 2022. gada februārī – 491 cilvēks. No tiem līdz šodienai viesnīcā dzīvo 63 cilvēki, tostarp 21 ģimene, kas sastāv vismaz no diviem cilvēkiem. 2023. gadā VeA viesnīcā tika iemitināti 209 Ukrainas civiliedzīvotāji. No tiem joprojām šeit dzīvo 66 cilvēki. Savukārt 2024. gada astoņos mēnešos VeA viesnīcā apmetušies 79 Ukrainas iedzīvotāji, no kuriem 51 turpina dzīvot viesnīcā.

VeA viesnīcā nodrošinātas 205 gultasvietas Ukrainas iedzīvotājiem. Pēc Olgas Griķes sniegtās informācijas, pašlaik viesnīcā dzīvo 180 ukraiņu bēgļi, no tiem 51 ir bērns vecumā līdz 18 gadiem, 26 pensionāri un 103 cilvēki darbspējīgā vecumā.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -1
    Heinrich Pirms 4 nedēļām, 2 dienām

    Tā sauktie "hoholi" jau arī nav nekādi zelta gabaliņi.Tomēr jāievēro princips,ka mūsu ienaidnieku ienaidnieki ir mūsu draugi.Tātad pieņemam viņus ,naivā cerībā,ka uz palikšanu šie nebūs...

  • -6
    Kriska Pirms 4 nedēļām, 2 dienām

    180 cilvēku dzīvo tikai VeA viesnīcā. Cik vispār Ventspilī ukrainiešu?

  • 0
    [email protected] Pirms 4 nedēļām

    Atbildot uz komentāru par Ukrainas civiliedzīvotājiem, kuri uzturas Ventspilī, Pašvaldības policija informē, ka no 2022.gada 24.februāra Ventspils Pašvaldības policijā ir reģistrējies 1271 Ukrainas civiliedzīvotājs. Šis skaitlis ir mainīgs, jo daļa patvēruma meklētāju ir aizbraukuši uz citām valstīm, citi, savukārt, atgriezušies Ukrainā. Pašreiz Ventspilī uzturas apmēram 450 Ukrainas civiliedzīvotāji, kuri patvērumu no kara atraduši mūsu pilsētā.

  • 0
    žurka Pirms 3 nedēļām, 6 dienām

    Daļa ir Ukrainas krievi. Vate.

  • -1
    Heinrich Pirms 3 nedēļām, 5 dienām

    https://tautastribunals.eu/?p=66469

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: