Vēl trīs transportlīdzekļus nākamnedēļ plānots nosūtīt no Ventspils uz Ukrainu. Iedzīvotāji automašīnas var piepildīt ar ukraiņiem nepieciešamajām precēm.

Ukrainai uzticīgais brīvprātīgais Kaspars Ašnevics gatavojas nogādāt kārtējo konvoju Ukrainā, kur to gaida Ukrainas Bruņoto spēku kaujinieki. Vienā no video uzrunām 243. bataljona karavīri, kas karo Doņeckas apgabalā, lūdz savus Latvijas draugus palīdzēt ar nepieciešamo tehniku. Atsaucoties lūgumam, Latvijas brīvprātīgie un mecenāti iegādājušies trīs automašīnas Ukrainai – kravas furgonu, kas tiks izmantots detaļu un munīcijas nogādāšanai tanku daļā, džipu un pasažieru autobusu. Iespējams, uz Ukrainu dosies vēl viena automašīna – paštaisīts visurgājējs. «Visi transportlīdzekļi paredzēti frontes vajadzībām,» saka Ašnevics. Šoreiz viņš nenosauca naudas ziedotāju vārdus divu transportlīdzekļu iegādei. «Naudu ziedojušais uzņēmums vēlējās palikt anonīms,» skaidro Ašnevics. Trešo automašīnu latvieši iegādājušies par Ukrainā savākto naudu.

Pēc nepieciešamo remontdarbu pabeigšanas trīs automašīnu konvojs dosies no Ventspils uz Ukrainu. Ašnevics paredz, ka, visticamāk, tas notiks otrdien agri no rīta. Kā jau ierasts, brīvprātīgie lūdz iedzīvotājus palīdzēt ar naudu un mantām. Nauda būs vajadzīga degvielas iegādei, lai ar visiem sagādātajiem transportlīdzekļiem aizbrauktu līdz Ļvivai. Kas attiecas uz mantām, tad ukraiņi frontē gaida riepas, aerosolu un pretkukaiņu krēmu, paklājiņus, tumšos T kreklus, vasaras zeķes, būvniecības plēvi, naglas, zāles trimerus, cirvjus, benzīna zāģus, āmurus, jebkuru instrumentu, gaļas, zivju konservus, pastētes, kafiju, tēju, saldumus, higiēnas priekšmetus, vīriešu čības, 40.–47. izmēra iešļūcenes, jebkāda izmēra medicīniskās marles, sterilus medicīniskos tamponus, kruķus, spieķus, invalīdu krēslus, staiguļus, kardioloģiskos holterus, spiediena mērīšanas aparātus, ūdeni nelielās 0,33–0,5 l pudelēs, vienreiz lietojamos traukus, guļammaisus, ātrās pagatavošanas ēdienus.

Naudu un mantas var nodot Kasparam Ašnevicam vai Marijai Antonovai, zvanot pa tālruņiem: 29275409, 28451425.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -2
    Cibiņš 16.08.2024, 14:43:59

    Portāls jauns.lv raksta: Pēdējā gada laikā vairāk nekā 90 vēža pacientu dzīvību liktenis bijis ziedotāju rokās. Ja valsts nespēj palīdzēt, vai tad vispirms nevajadzētu vākt ziedojumus šo nelaimīgo atbalstam?

  • -6
    Zirgam jāsmejas 16.08.2024, 14:48:26

    a kā zini ka šie neziedo arī vēža ārstēšanai?

  • -3
    Vadims Kevrelis 16.08.2024, 15:54:50

    Cibiņ: tak paņem un noziedo un neskaties uz citiem.

  • -4
    Jojo 18.08.2024, 09:34:39

    Protams labāk ir palīdzēt kaut kādai Ukrainai nevis savējiem Latvijas iedzīvotājiem.

  • 0
    Brīvā Latvija 19.08.2024, 16:33:38

    Pirmkārt palīdzu Latvijas grūtdieņiem, tad tikai pārējiem. Šoreiz ziedoju lietotu āmuru un dažas naglas.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: