7. septembrī no plkst. 15.00 Ugālē, tautas nama “Gaisma” pagalmā, tiks svinēti jau trešie Ventspils novada svētki “Atklāj novada leģendu”.

Plkst. 15.00 uz lielās skatuves 12 Ventspils novada pagastu amatierkolektīvi kopā ar pavadošo grupu Anatolija Livča vadībā izstāstīs Ventspils novada leģendu. Pēc tam plkst. 16.30 uz aizraujošu sarunu ciklu un diskusiju iepazīt pagastu spilgtās, radošās personības aicinās Gustavs Terzens. Diskusijā uzdodot jautājumus varēs iesaistīties arī pasākuma dalībnieki. Plkst. 18.00 svētku koncerts – komponists Valdis Zilvers un dziedātājs ugālnieks Andris Daņiļenko ar stāstiem par dzīvi un muzikālu programmu “Visapkārt zeme dzied”. Savukārt plkst. 20.00 zaļumballe, kurā sākumā visus priecēs pūtēju orķestris “Ugāle”, bet pēc tam lustīgu mūziku spēlēs Artūrs Bānis.

Paralēli dienas garumā būs iespēja apskatīt Ventspils novada iedzīvotāju mākslas galeriju. Paši mazākie apmeklētāji varēs priecāties “Šķūņa lustēs”, kur uz lielā ekrāna demonstrēs animācijas filmas, būs iespēja piedalīties radošajās darbnīcās. Novada svētkos ikviens varēs apmeklēt svētku tirdziņu un iegādāties kaut ko gardu, skaistu, rokām darinātu un piemiņai paliekošu. Tirgotāji tiek aicināti pieteikties novada svētkiem Ugālē, aizpildot anketu: ŠEIT (jautājumu gadījumā sazināties, zvanot pa tālr. 28684317).

Ventspils novada pašvaldības Kultūras nodaļas vadītājs Juris Jope uzsver, ka Ventspils novads ir bagāts ar vēsturi, kultūru, vērtībām un tradīcijām: “Svētkos mēģināsim ielūkoties daļā no novada vēstures, kopā ar amatierkolektīviem un pavadošo grupu Anatolija Livča vadībā veidosim un atklāsim novada leģendu. Būs bauda acīm un mūzika dvēselei. Aicinu novada iedzīvotājus un viesus braukt uz Ugāli un svinēt svētkus kopā!”

Ieeja pasākumā ir bez maksas. Ventspils novada svētku laikā var tikt fotografēts un filmēts publicitātes nolūkos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: