Valsts vides dienests, pateicoties iedzīvotāju vērībai, konstatējis nelikumīgu būvniecības atkritumu apglabāšanu un izlīdzināšanu Tārgalē, vismaz 100 m3 platībā. Konstatēts, ka objektā esošie atkritumi ievesti no īpašuma demontāžas, savukārt demontāžas veicējs nodevis būvniecības atkritumus trešajām personām, kuri nelikumīgi atkritumus izveduši no objekta un iestrādājuši augsnē.

''Jāatzīst, ka šis rudens, ne labākajā nozīmē, iezīmējies ar to, ka norisinās aktīva būvniecības atkritumu norakšanas sezona. Īsā laika periodā konstatētas divas būvniecības atkritumu norakšanas lietas, kas iezīmē izpratnes trūkumu par to, ko šādas rīcības ilgtermiņā nodara videi un pēcāk arī pašu iedzīvotāju veselībai. Augsnē apglabātie dzelzbetona gabali, ķieģeļu gabali, metāla armatūras stieņi un citi atkritumi, sadaloties vidē, rada cilvēku un dzīvnieku veselībai kaitīgas vielas. Ar metāliem un citiem toksīniem var tikt piesārņota augsne un gruntsūdeņi, kas, savukārt, nonākot dzeramajā ūdenī un pārtikā, tālāk nonāk dzīvnieku un cilvēku organismā izraisot dažādas saslimšanas,'' norāda VVD Dienvidrietumu reģionālās vides pārvaldes Kurzemes Piesārņojuma kontroles daļas vadītāja Rudīte Šenfelde.

Būvniecības atkritumi tikuši pārvadāti bez attiecīgas atkritumu apsaimniekošanas atļaujas. Ņemot vērā iepriekš pausto, minētās darbības ar būvniecības atkritumiem ir Atkritumu apsaimniekošanas likuma noteikto prasību pārkāpums. Pašreiz notiek lietas apstākļu noskaidrošana un pie administratīvās atbildības saucamo personu identificēšana.

VVD izsaka pateicību ikvienam iedzīvotājam, kurš ziņo par vidē pamanītiem pārkāpumiem. Ziņot VVD  iespējams mobilajā lietotnē Vides SOS vai zvanot uz VVD Operatīvā koordinācijas centra tālruni 26338800. VVD aicina šo iespēju izmantot gadījumos, kad nepieciešama nekavējoša dienesta iesaiste pārkāpuma vai vides piesārņojuma novēršanā.

Lasi vēl

Komentāri (11)

  • 0
    Cibiņš Pirms 6 dienām, 12 stundām

    Vai tikai nebūs atkal mūsu novada "varenie" rīkojušies? Tad jau viss noklusīs, ne gailis pakaļ nedziedās. Kā tur palika diez ar to nelegālo ūdens pieslēgumu Tārgalē uz kādām zināmām mājām?

  • 0
    Kriska Pirms 6 dienām, 11 stundām

    Vai tie atkritumi nav no katlu mājas Rindas ielā nojaukšanas? Darbus veic kādi sveši ( ne ventspilnieki) un nezin ( vai negrib) kur atkritumus likt. Konkursa noteikumos tas bija noteikts , bet tas dārgi. Gribēja sataupīt

  • 0
    ventspilnieks 36,7 Pirms 6 dienām, 5 stundām

    Varēja legāli kādu ceļu salabot.
    Bet tas jau būtu bez konkursiņiem un "atbirumiem" kādās kabatās :D

  • -1
    redhaired Pirms 6 dienām, 5 stundām

    atkritumi no "VB"portāla krievu valod.

  • -3
    Kriska Pirms 5 dienām, 21 stundas

    Gribētos dzirdēt Vides pārvaldes viedokli , kur likt šādus atkritumus.
    Sasmalcināt un bērt uz celiem šķembu vietā? Tas taču tāds pats "dabas piesārņojums"
    Drīzāk šī situācija velk uz to, ka netika vezti uz Huti un par to maksāts

  • 0
    Aldis Lindenbergs Pirms 5 dienām, 20 stundām

    Gan jau samals varenie deputāti,un uzbērs uz ceļiem !

  • -4
    Pornieks Pirms 5 dienām, 18 stundām

    Vai pēc Andreja Gusačenko iniciatīvas realizācijas šādi izskatīsies arī Akmeņu ielā?

  • 0
    sranskis Pirms 5 dienām, 16 stundām

    Tiešām titulbilde no Rindas-Celtnieku ielu krustojuma. Vai Ventas Balss netieši liek saprast, ka tie atkritumi no turienes?

  • -1
    Vietējais1 Pirms 5 dienām, 15 stundām

    Kopš kura brīža dzelzsbetona, ķieģeļu un metāla armatūra ''sadaloties'' vidē rada cilvēku veselībai bīstamību, tad jau no šiem materiāliem būvētās ēkās nedrīkstam uzturēties? Ka tik šis nav atkal no tā paša ''zaļo'' operas - ka govis ar purkšķiem indē dabu u.c. murgi.

  • 0
    redhaired Pirms 5 dienām, 11 stundām

    _ aristokrātiskā vadība uz sekundi novilka zeķes no savām smirdīgajām kājām un... nekavējoties atklājās viņu netīrie un saplaisājušie papēži ...

  • 0
    qwerty Pirms 4 dienām, 12 stundām

    No zemes esi nācis ,par zemi būs jāpaliek... vai tad tie no kosmosa atvesti?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: