Dānijas atjaunojamās enerģijas attīstītājs "European Energy" sācis saules parka būvniecību Tārgalē, Ventspils novadā, un plānots, ka projekta attīstībā tiks ieguldīti 80 miljoni eiro, informē kompānijas pārstāvji.

Saules parka projekta kopējā jauda plānota 148 megavatu (MW) apmērā, savukārt parka teritorija būs 138 hektāri.

Jaunais parks ik gadu spēs saražot aptuveni 154 550 megavatstundu (MWh) elektroenerģijas, kas atbilst aptuveni 60 000 mājsaimniecību patēriņam gadā. Enerģijas ražošanu plānots sākt nākamā gada beigās.

"European Energy" Rīgas biroja vadītājs Alnis Bāliņš norāda, ka elektroenerģijas ražošana no atjaunojamajiem resursiem Latvijā pēdējos gados piedzīvojusi nozīmīgu izaugsmi, taču līdz šim uzņemtais temps nav pietiekams, un gan saules, gan vēja enerģijas staciju reģionā joprojām ir par maz.

Kompānijas pārstāvji akcentē, ka 2023.gadā Igaunijā uzstādītā saules enerģijas jauda sasniedza 822 MW, Lietuvā - 1165 MW, bet Latvijā vien 500 MW.

Savukārt klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis (ZZS) akcentē, ka atjaunojamo energoresursu projekti uzlabo valsts energoapgādes drošību, samazinot atkarību no importa, kā arī būtiski veicina oglekļa emisiju samazināšanu.

"European Energy" ir atjaunojamās enerģijas projektu attīstītājs un būvnieks. Kompānijas attīstības plāns pārsniedz 60 gigavatu. "European Energy" darbojas 28 valstīs, tostarp arī Baltijas valstīs.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Arms Pirms 13 stundām, 23 minūtēm

    Es pareizi sapratu 138 hektāru zemes mēs atdosim dāņu uzņēmumam,lai izvieto paneļus un tad caur biržu pa dārgo iepirksim enerģiju?ko vēl jāatdod?Holandiešiem atdosim daļu jūras,lai izvieto vēja parku,bet amerikāņiem atdosim atlikušo daļu kara poligoniem.Jā dārgi mums maksā šī neatkarība un pakļāvība.

  • 0
    Acis Pirms 12 stundām, 52 minūtēm

    Nu viņi paši nav spējīgi kaut ko uzbūvēt. Visi spēki tiek veltīti sabiedrības šķelšanai.

  • 0
    Kriska Pirms 11 stundām, 6 minūtēm

    Cik tad mums īr saulainās dienas? Kad tie miljoni atpelnīsies? Vai nebūs tā, kā bija ar hidroelektrostacijām ( ap 100 gab) uz mazām upītēm? Sačakarēja tikai dabu

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: