Ceturtdien, 10. oktobrī, plkst. 14.00 Bērnu bibliotēkā Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstītā projekta “Lasīšanas laboratorija 5” ietvaros ar lasītājiem tiksies dzejniece, dziesmu tekstu autore Inga Pizāne.

Inga Pizāne dzimusi un augusi Krāslavā, studējusi Rīgā un Erebrū, Zviedrijā, angļu valodas pedagoģiju. Inga raksta ne tikai dzeju, bet arī prozu, aizraujas ar fotogrāfiju, meditāciju un kino. Piedalījusies dažādās dzejas meistardarbnīcās, semināros, Eiropas un Amerikas dzejas festivālos.

Iznākuši vairāki Ingas Pizānes dzejas krājumi – “Tu neesi sniegs”, “Siena, ko nosiltināt” un “Tas pats izmisums, tikai ar puķēm”. 2018. gadā iznācis dzejas krājums angļu valodā “Having Never Met”, bet 2023. gadā iznākusi dzejas izlase "Dzeja". Autore publicējusies latviešu un ārzemju literāros izdevumos.

Dzejnieces otrais krājums “Siena, ko nosiltināt” 2020. gadā saņēmis Ojāra Vācieša literāro prēmiju, bet krājums “Tas pats izmisums, tikai ar puķēm” bija nominēts “Kilograms kultūras 2022” ziemas balsojumam.

Dzejniece pati par radošo procesu stāsta: “Es reti atceros sapņus, biežāk pamostos no dzejoļiem. Gan tiešā, gan netiešā veidā dzeja mani pamodina. Es pamostos, lai pierakstītu dzejoli, vai pamostos no jau uzrakstīta dzejoļa – tas atmodina manī kaut ko, ko iepriekš par sevi vai savu dzīvi biju tikai nojautusi vai nebiju zinājusi vispār.”

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: