Šoruden ventspilniekiem tiek piedāvāta unikāla kultūras pieredze – koncertuzvedums, kas veltīts izcilajai latviešu dzejniecei Ārijai Elksnei. Šis uzvedums ļauj ieskatīties Ārijas Elksnes dzīvē, visā tās krāšnumā un traģismā, atklājot viņas emocionālo dziļumu un viņas sievišķīgo, mīlestības pilno pasauli.

Koncertuzvedums notiks 23.novembrī plkst. 19.00 Ventspils Teātra namā “Jūras vārti”.

Koncertuzvedumos skanēs populāras dziesmas ar Ārijas Elksnes vārdiem, tostarp "Lūgums", "Kā caur pelniem", "Par visu maksāju es dārgi", "No vienas mūžības uz otru ejot", “Nav vērts”  un daudzas citas, kuras atstājušas neaizmirstamu iespaidu uz klausītājiem. Turklāt uzvedumā tiks atskaņots arī jauns dziesmu cikls, īpaši radīts šim notikumam, ko komponējusi Laila Ilze Purmaliete.

Uldis Marhilevičs, kas piedalīsies koncertuzvedumā, piebilst: :“Savā mūziķa karjerā es joprojām pateicību esmu parādā Ārijai Elksnei, tādēļ es vienmēr centīšos piedalīties viņai veltītajos koncertos. Dziesma “Lūgums” ar viņas vārdiem man pavēra ceļu uz lielo skatuvi. Tā vispār bija milzīga mistika - kā radās šī dziesma un kā cilvēki to uztvēra, jo tā sāka skanēt radio uzreiz pēc dzejnieces aiziešanas. Tas bija bezgala emocionāli un neaizmirstami.”

Koncertuzveduma dalībnieki: Koncertuzveduma galvenā idejas autore un iedvesmotāja ir komponiste Laila Ilze Purmaliete, kurai Ārija Elksne ir bijusi nozīmīgs iedvesmas avots. Skanēs dziesmas, kuras uzvedumā izpildīs pazīstami dziedātāji un mūziķi. Īpašais viesis būs komponists Uldis Marhilevičs, kurš savā muzikālajā karjerā izjūt dziļu saikni ar Elksnes dzeju.

Uzvedumā piedalīsies Dace Bonāte, kas iejutīsies pašas dzejnieces lomā, kā arī Ieva Sutugova, Juris Hiršs un Lauris. Koncertuzvedumu kuplinās – lieliskais sieviešu koris "Lība" diriģentes Margitas Kronbergas vadībā.

Par koncertuzvedumu: Šis uzvedums nav tikai muzikāla pieredze – tas ļauj mums it kā tikties ar pašu Āriju Elksni, uzzināt par viņas personību, par viņas dzīves notikumiem, par viņai būtiskiem cilvēkiem. Uzvedums mums atgādinās arī viņas aso ironiju un humoru.

Laila Ilze Purmaliete par koncertuzvedumu: „Es ļoti būtu gribējusi dzīvē satikt Āriju. Viņa bija harizmātiska personība ar spēcīgu talantu un skaidru vērtību sistēmu. Viņas dzeja ir tik dzidra un bagāta, ka pat šodien no tās var smelt iedvesmu.”

Muzikālais pavadījums: Koncertuzvedumā piedalīsies izcili mūziķi – pianists Anatolijs Livča, ģitārists Jānis Kalniņš, bundzinieks Uģis Krūskops un vijolnieks Aleksejs Bahirs vai Raimonds Ozols.

Biļetes:

Biļetes uz koncertiem pieejamas visās norises vietās un Biļešu Paradīze kasēs.

Lasi vēl