18. oktobrī Ventspils Mūzikas vidusskolā un koncertzālē “Latvija” norisināsies izglītojošs un māksliniecisks pasākums, ko rīko MIKC “Ventspils Mūzikas vidusskola” ar Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) un Latvijas Klavieru skolotāju asociācijas atbalstu.

Pasākumi būs bez maksas, un tie sniegs neaizmirstamu pieredzi gan mūzikas pedagogiem un audzēkņiem, gan visiem mūzikas mīļotājiem.

Plkst. 16.00 notiks Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Zinātniskā un radošā darba prorektores, pianistes un pedagoģes Diānas Zandbergas lekcija "Ir skaņas, krāsas, smaržas vienotas: Sinestēzija kā iedvesmas avots mūzikas pedagoģijā". Lekcijas nosaukuma pamatā ir 19. gadsimta franču dzejnieka Šarla Bodlēra vārsma no dzejoļa “Sakarības”, kurā poētiski aprakstīts jutekļu un sajūtu kopums un kas izteiksmīgi rezonē ar mūsdienu mākslas tendencēm. Arvien biežāk mākslas darbi kļūst multimediāli, apvienojot mūziku ar vizuāliem elementiem, deju un citiem izteiksmes veidiem.
Lekcijas laikā Diāna Zandberga aicinās pārdomāt sinestēziju un tās ietekmi mūzikas pedagoģijā, īpaši izceļot to, cik lielā mērā šis fenomens piemīt katram no mums. Šī lekcija būs nozīmīgs ieguldījums mūzikas pedagogu tālākizglītībā un veicinās jaunu pieeju izmantošanu mācību procesā.

Pēc lekcijas, plkst. 19.00, koncertzālē "Latvija" norisināsies Diānas Zandbergas klaviermūzikas koncerts "Dārgakmeņi klavierēm", kas veltīts klaviermūzikas robežu paplašināšanai, piedāvājot gan klavieru pārlikumus no vokālās un instrumentālās mūzikas šedevriem, gan horeogrāfiskus elementus, kas savīsies ar klavierspēli.
Koncertā skanēs Johana Sebastiana Baha, Ferenca Lista, Morisa Ravela, kā arī igauņu komponista Lepo Sumeras un latviešu komponistes Anitras Tumševicas darbi, tostarp arī pirmatskaņojumi ar dejas elementiem. Šis koncerts būs īpaša pieredze visiem mūzikas cienītājiem, sniedzot iespēju baudīt augstvērtīgu māksliniecisko priekšnesumu.

MIKC "Ventspils Mūzikas vidusskola" priecājas par iespēju piedāvāt šādu unikālu notikumu gan saviem pedagogiem, audzēkņiem, gan Ziemeļkurzemes mūzikas skolu pedagogiem un audzēkņiem, kā arī Ventspils iedzīvotājiem un viesiem. Diānas Zandbergas talants un pieredze, apvienojot dažādu mākslu iedvesmu un piedāvājot jaunus skatījumus mūzikā un pedagoģijā, ir neatsverams ieguldījums gan skolotāju profesionālajā izaugsmē, gan kultūras dzīves bagātināšanā. Šādi pasākumi būtiski paplašina skolas tālākizglītības piedāvājumu reģiona pedagogiem.
Diāna Zandberga Ventspilī ir uzstājusies vairākkārt, iepriekš sniedzot koncertus Pārventas bibliotēkā, un šoreiz viņas priekšnesums notiks koncertzālē "Latvija".

Lekcija būs pieejama iepriekš reģistrētiem interesentiem, tostarp Ziemeļkurzemes mūzikas skolu pedagogiem un Ventspils Mūzikas vidusskolas personālam, savukārt koncerts būs atvērts visiem mūzikas mīļotājiem. Pieteikšanās anketa atrodama MIKC “Ventspils Mūzikas vidusskolas” tīmekļvietnē – vmv.ventspils.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: