28. septembrī plkst. 17.00 koncertzālē “Latvija” uzstāsies vokālā grupa “Solala” no Zviedrijas un Dziesmu svētku Lielās balvas ieguvējs, sieviešu koris “Venda” kopīgi veidotā programmā “Dziedam kopā”.

Trio “Solala” mainījis priekšstatu par to, kā var izklausīties vokālā grupa un mūzikas pasaulē tiek dēvēts par vokālā spēka trio. Savu darbību tas uzsāka 2012. gadā un ieguva ievērību ar video “Youtube” platformā. Savos videoklipos grupas dalībnieki Ūle Berjels, Anderss Gābrielsons un Jenss Lindvāls virtuves vidē dzied labi zināmas dziesmas savos aranžējumos, kā mūzikas instrumentus izmantojot dažādus virtuves un galda piederumus. Ar savu neparasto un lielisko sniegumu “Solala” kļuva par “YouTube” sensāciju un pasaulē pieprasītu koncertgrupu. 2015. gadā grupa izdeva savu debijas albumu “Swedish Fishermen”, bet divus gadus vēlāk – otro studijas albumu “Fever”.

Ventspils Kultūras centra sieviešu koris “Venda” ir viens no talantīgākiem un aktīvākiem Latvijas koriem, Dziesmu svētku Lielās balvas ieguvējas, daudzu starptautisku konkursu, festivālu un koru forumu laureātes. “Vendu” bez pārspīlējuma var saukt par vienu no labākajiem koriem Latvijā, bet tā diriģentes un virzītājspēks ir Anitra Niedre un Rudīte Tālberga.

Trīs zviedru puišu grupa “Solala” un Ventspils sieviešu koris “Venda” koncertā izdziedās zināmas un mīlētas dziesmas, un divu tik spēcīgu kolektīvu sadarbība vokālās mākslas cienītājiem sola neaizmirstamu vakaru.

Koncertu organizē SIA “Kurzemes filharmonija” sadarbībā ar biedrību “Mazā prinča planētas” un nodibinājumu ”Sing Latvia”, programmas “Dziedam kopā” norisi atbalsta Zviedrijas Latvijas sadarbības fonds, Valsts kultūrkapitāla fonds, Ventspils valstspilsētas pašvaldība.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties koncertzāles “Latvija” (no otrdienas līdz sestdienai) un teātra nama “Jūras vārti” (darba dienās) kasēs, kā arī citās “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un internetā bilesuparadize.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: