29. augustā Kurzemes rajona tiesa, izskatot lietu, kurā pie kriminālatbildības saukta sieviete par to, ka viņa personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās realizācijas nolūkā neatļauti iegādājās, glabāja, kā arī neatļauti realizēja narkotisko vielu, pasludināja saīsināto spriedumu, ar kuru atzina apsūdzēto par vainīgu.

Sievietei piesprieda reālu brīvības atņemšanu uz četriem gadiem un sešiem mēnešiem un probācijas uzraudzību uz diviem gadiem.

Lietā noskaidrots, ka apsūdzētā sieviete līdz pērnā gada 15. septembrim neatļauti iegādājās 0,6998 gramus vielu maisījuma, kas satur metonitazēnu. Narkotisko vielu sasvērtu un iepakotu papīra iepakojumos viņa glabāja savā dzīvesvietā Ventspilī. Konstatēts, ka pirms tam, 2023. gada 26. jūlijā, apsūdzētā sieviete šādu pašu vielu - 0,0203 gramus - realizējusi kādai citai personai. Norādāms, ka metonitazēns ir ļoti spēcīga narkotiskā viela, kura pat nelielās devās var izraisīt letālas sekas.

Kā norāda Ziemeļkurzemes prokuratūras prokurore, minētā krimināllieta izskatīta raiti, bez vilcināšanās un saprātīgā termiņā rezultējusies ar pirmās instances tiesas notiesājošu spriedumu.

Ar tiesas piespriesto sodu prokurore ir apmierināta un nelūgs tiesu sagatavot pilnu spriedumu.

Pārējās procesā iesaistītās personas desmit dienu laikā no saīsinātā sprieduma pasludināšanas dienas var rakstveidā iesniegt tiesai lūgumu par pilna sprieduma sagatavošanu. Ja šāds lūgums tiek iesniegts, tiesa sagatavo pilnu spriedumu, kuru var pārsūdzēt desmit dienu laikā no tā pieejamības dienas.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: