2. jūnijā svinēs gada krāšņāko un bērnu čalām piepildītāko notikumu – Bērnu svētkus, kas šogad tēmā "Drošs paliek drošs" sevī apvienos prieku, izklaidi un zināšanas.

Svētku rītā Ventspils bērni ar saviem vecākiem un pedagogiem kopējā gājienā no Lielā laukuma dosies uz Bērnu pilsētiņu, kur sagaidāmi dažādi pārsteigumi, izzinošas programmas un izklaides visai ģimenei.

Plkst. 10.00 Lielajā laukumā sāksies gatavošanās gājienam, kuras laikā klātesošos priecēs Bruņoto spēku Zemessardzes orķestra defilē programma.

Plkst. 10.30 svētku dalībnieki dosies kopējā svētku gājienā uz Bērnu pilsētiņu. Gājiena laikā no plkst. 10.20 līdz plkst. 11.10 autobraucējiem jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem Lielajā prospektā un tam piegulošajās ielās posmā no Ganību ielas līdz Vasarnīcu ielai.

Pēc gājiena Bērnu pilsētiņā dalībniekus sagaidīs šovs "Transformers: Bumblebee 2024". Līdz vieniem pēcpusdienā uz skatuves notiks bērnu kolektīvu koncerts. Pēc tā visi ballēties gribētāji ir aicināti piedalīties kopīgās rotaļās ar Maršalu un Čeizu. Visu pasākuma laiku būs iespēja piedalīties vairāk nekā 20 dažādās radošajās darbnīcās un aktivitātēs. "Greentrials" mini BMX un drifta kartingi aizraus ikvienu adrenalīna cienītāju, "Bezgalīgo sajūtu stāstu" meitenes radoši izklaidēs pašus mazākos apmeklētājus, savukārt, "Steampanks" demonstrēs īstas metāla bruņas un aicinās uz papīra bruņu pagatavošanas meistarklasi. Uz līdzdarbošanos gaidīs arī dažādi Ventspils pašvaldības iestāžu organizētie radošie punkti.

Zinātkārajiem tiks piedāvāta iespēja satikt dažādu valsts dienestu pārstāvjus, piemēram, no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, zemessardzes, jaunsardzes un muitas. Klātienē varēs iepazīties ar skolēnu mācību uzņēmumiem un iegādāties viņu izstrādātos produkts. Ciemos ieradīsies arī tīro mežu aizstāvis Cūkmens, lieku reizi atgādinot par dabai draudzīgu dzīvesveidu.

Pēcpusdienā, plkst. 15.00 bērnu parkā "Fantāzija" teātra izrāde visai ģimenei "Kā kļūt par supervaroni?", kuru piedāvās režisora Armanda Ekšteta "Teātris un ES".

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: