Ventspils valstspilsētas pašvaldība kopš Ventspils Augstskolas (VeA) dibināšanas (1997.gada) ir aktīvi sadarbojusies un sniegusi būtisku atbalstu augstskolas attīstībai, tajā skaitā infrastruktūras sakārtošanai, materiāltehniskā un personāla nodrošinājuma jautājumos.

Pašvaldības iesaiste ir bijusi svarīga gan Ventspils Augstskolas izveides procesā, gan tās turpmākajā izaugsmē, palīdzot nostiprināt augstskolas lomu reģionālajā līmenī.

Lai saskaņotu Ventspils Augstskolas un pašvaldības galvenos sadarbības principus un jomas vienkopus, starp Ventspils Augstskolu un pašvaldību ir noslēgts sadarbības līgums, kas pēdējo reizi aktualizēts 2017.gadā. Pašvaldība ik gadu Ventspils Augstskolai studiju procesa nodrošināšanai piešķir ap 400 000 eiro.

Kopš 2017.gadā noslēgtā sadarbības līguma ir tikuši pilnveidoti pašvaldības plānošanas dokumenti un ir apstiprināta Ventspils Augstskolas stratēģija 2021.-2027.gadam, kā arī paplašināta Ventspils Augstskolas un pašvaldības sadarbība. Sadarbības līgumā tiek paredzēts atbalsts Ventspils Augstskolas profesionāla personāla piesaistei un konkurētspējas paaugstināšanai, pašvaldības stipendijas piešķiršanai Ventspils Augstskolas reflektantiem un doktorantiem, Ventspils Augstskolas studējošo nodrošināšanai ar prakses vietām pašvaldības struktūrvienībās, kā arī piekļuvei pašvaldības bibliotēkas pakalpojumiem un izveidotajai informācijas un komunikācijas tehnoloģijas infrastruktūrai. Jaunais sadarbības līgums uzsāks darbību no līguma parakstīšanas brīža un darbosies līdz 2028.gada 31. decembrim.

Lai nodrošinātu pašvaldībai, Ventspils Augstskolai un vietējiem iedzīvotājiem nozīmīgu pasākumu, iniciatīvu un projektu saskaņotu īstenošanu izglītības, zinātnes, informācijas un komunikācijas tehnoloģijas, profesionālās pilnveides, kultūras, sporta, ilgtspējīgas attīstības un citās jomā, Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome otrdien, 15. oktobrī, pieņēma lēmumu slēgt jaunu sadarbības līgumu ar Ventspils Augstskolu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: