Pašvaldības SIA “ŪDEKA” izsūtījusi atgādinājuma vēstules par nepieciešamību nodrošināt regulāru decentralizēto kanalizācijas sistēmu izvešanu. Nepietiekama sistēmu uzraudzība un neatbilstoša apsaimniekošana var radīt nopietnus piesārņojuma riskus apkārtējai videi un draudus cilvēku veselībai.

Minimālais nosēdumu un notekūdeņu izvešanas biežums no decentralizētajām sistēmām ir vismaz viena reize kalendārajā gadā, neatkarīgi no sistēmas reģistrācijas datuma. Šī prasība ir svarīga, lai nodrošinātu gan sistēmas tehnisko uzturēšanu, gan arī vides aizsardzību. PSIA “ŪDEKA” atgādina, ka Ventspils pašvaldībā notekūdeņu izvešanu drīkst veikt tikai reģistrēti asenizatori, kuru saraksts pieejams pašvaldības mājaslapā www.ventspils.lv. Pēc asenizācijas pakalpojuma saņemšanas īpašniekiem ir jāuzglabā darījumu apliecinošie dokumenti divus gadus un tajos jābūt uzrādītai pakalpojumu sniegšanas adresei, datiem par savākto notekūdeņu daudzumu, pakalpojumu sniegšanas datumam un asenizatora rekvizītiem.
Decentralizētās kanalizācijas sistēmas īpašniekiem, kuri tās vēl nav reģistrējuši, nekavējoties nepieciešams sazināties ar uzņēmuma Tehnisko daļu - pa tālruni 63607286 vai rakstot uz [email protected].

Prasību veikt decentralizēto kanalizācijas sistēmu reģistrāciju nosaka Ministru kabineta noteikumi Nr. 384 „Noteikumi par decentralizēto kanalizācijas sistēmu apsaimniekošanu un reģistrēšanu”, kā arī Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 16 "Saistošie noteikumi par ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas un lietošanas kārtību Ventspils valstspilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā”.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Covid 19-24.ventspils.lv Pirms 17 stundām, 58 minūtēm

    Kas attapīgāks,tas izveidos to tvertni ar šķidruma novadīšanas iespēju.Līdzīgi kā alus tecināmo baļļu-no augšpuses pagriežamu mietu,kas atver caurumu apakšpusē.Kad nu biezumi būs sakrājušies daudz,tad var saukt asenizācijas mašīnu,lai izpumpē.
    Nav saprotams,kāpēc atejas mēslus vairs nevarētu lietot mēslojumam,labi,ne burkāniem,kartupeļiem un citiem zemes dārzeņiem,bet augļu kokiem un krūmiem tie derīgi bez bailēm,ka varētu nodarīt skādi veselībai.
    Vajadzīgs tikai kompostēt kārtām ar kūdru.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: