Latvijas vēja parki
Latvijas vēja parki SIA grasās visā Latvijā būvēt aptuveni 200 milzīgus vēja ģeneratorus. Neesam muļķīši, kurus var tik viegli apčakarēt un neļausim pelnīt ārzemju investoriem no mūsu nocirstajām meža platībām.
Paredzētā darbība – Vēja elektrostaciju parks “Ventspils 2” un tā saistītā infrastruktūras projekta īstenošana Ventspils novada Ziru pagastā un Kuldīgas novada Ēdoles un Padures pagastos.
Vēja parkā plānots uzstādīt līdz 60 vēja elektrostaciju (VES), kur katras VES nominālā jauda varētu sasniegt 8 MW. (visticamāk, tik lieli, kā Zaķu salas TV tornis Rīgā) Un šis nav vienīgais plānotais vēja parks!!
Sabiedriskās apspriešanas sanāksmes notiks hibrīdformā 2025. gada:
12. februārī plkst. 18.00:
var ierasties klātienē Ziru tautas namā (“Saulgrieži”, Ziras, Ziru pagasts, Ventspils novads, LV-3624);
var pieslēgties attālināti:
https://eu01web.zoom.us/j/68321314526?pwd=e4qSFVVSeJ7YUHjTfZkVHDkSf63CvM.1;
Komentāri (11)
Neesmu specs šai ziņā . Man gan apklārēja par tim parkiem ,bet piemirsu. Parkam pats par sevi nav ne vainas (parasti būvē jūrā tā patālu no krasta). bet šai sakara var sanākt saķeršanās ar šī parka faktiskajiem īpašniekiem. Tas rodas momentā kad ir enerģijas pārpalikums vai momentos kad mums šī parka energija nav vajadzīga. Tomēr parka īpašnieki naudiņu grib vienmēr neatkarīgi no tā esam vai neesam tās lietotāji . Naudiņu no mums. Jā nekļūdos tieši šī iemesla pēc bija pamatīgs kašķis pie Vikingiem. Uzbūvējot šo parku valsts var kļūt par ķīlnekiem paši sev negribot. Ja Parks un īpašnieks faktiskais ir Latvija tad vis ir OK. Te es nezinu nekādas nianses un arī nerakšos lai uzzinātu. Ietekme uz vidi jau noteikti ir. to nenoliegsim . Tāpēc laikam protesti būtu vietā . Tikai vai būs panākumi. (visticamāk kā parasti nē). Pat nezinu vai valdībā ir izvērtēti visi par un pret(riskus ieskaitot atkāpšanās ceļus). Te jābūt ar citu domāšanas stilu. Bija jau faktiski jābūvē tas AES. (neatkarība)
Nedomāju ka reāli kāds ko pateiks. Nolamāt vai atkal pieminēt mistiskos nelabvēļus te nav jēgas . Jābūvē bija Jūrā tā patālāk no krasta tāds gan ir mans viedoklis pēc tām druskām ko zinu par šo tēmu.
Bet izlikties, ka esam PAR vēja parkiem mežos un pļavās mēs arī nevaram. Sēdēt dīvānā un vaimanāt, cik viss ir slikti... māk ikviens..
Protams tikai jautājums kas organizē ,kas vada , un publisko visus .sos protestus. Te mums ir vairāki Latvijā . Lato Lapsa, tāds Vārenieks ,vai aizmirsu kā viņu sauc Brrrrrr Brēmanis . Tomēr cik zinu tā arī nav tā publika kurai uzticēties. Troksnis liels ,jēgas nekādas. Politiskais troksnies vairak ,tik šos pierē neviens neņem. Ja pretestības kustību vadīs Ventspils Guru ( nezinu jo bez kārtīga vadoņa vis lemts izgāztuvei. ) Arodbiedrības jau arī nevar . Dainis ĪVĀNS, neticu.šis nav atmodas laiks. Te nav politiska cīņa. Laikam pagaidām neko jēdzīgu neatbildēšu. Prāts manam izglītības līmenim par īsu.
Redziet šī nav cīņa par kaut kādas autopiestātnes būvi . Tad pietiktu ar vietējiem tantukiem un kādu runīgu zemnieku. Šis jau ir nopietnāks projekts. Es tikai saucu humora pēc visus kas pagadījās ,jo nekā kurš reali var pacelt šo jautājumu atrast nevar. Nedomāju ka piekrastē dzīvojošais Skoks to darīs. Viņa laiks sen pagājis. Turpat tālāk ir vēl viena persona,bet vecums ir parāk cienījams. Alsungas un Gudenieku naftas magnāti nepalīdzēs. Te lai ko mainītu problēma jāpaceļ valsts līmenī. Bet kā vēlos redzēt variantus. Pat uz nepatīkamu komentāru labāk atbildēt.
Es PAR vēja parku būvniecību.Bet-ar vienu noteikumu.Pēc iespējas tuvāk Puzes pagasta "Vecupēm".
Man šķiet ka, ja varētu vienkārši iegādāties nelielus ģeneratorus, daudzi tādus uzstādītu savos īpašumos paši.
https://youtu.be/QPpWjEZn-FA
Sev un ja atliek, arī kaimiņam un Donaldiņam.
Bez tam šad tad nākas domāt par aizlaistām vējdzirnavām tiklab kā ūdensdzirnavām - tieši šajā jomā.
Šeit Tev vecīt varētu piekrist, katram sētā savu propelleri un batterijas, ta vēl sabāzt saulenes un varētu summā iegūt diezgan. Hehh, tikai izmaksas būtu tādas ka man uz to pusi pamirkšķināt negribas. Bateriju cenas un ilgtermiņa process ir smieklīgs.
:)))) Dainis kā iedeva pa redīsiem! :))))
R. Blaumaņa lugā "Indrāni" par problēmu tiek skatīta situācija kurā pēc lietošanas termiņa ģeneratoru aizvāc un atliek 300 m augsts tornis ar visai apjomīgu dzelzsbetona pamatu. Iespējams ka tādu torni var izmantot kā ugunsdzēsības skatu torni vai lietot kādiem citiem mērķiem. Turpretī runas par to ka puslīdz pārskatāmā nākotnē šo kāds varētu izrakt izklausās visai nenopietni, palūkojoties kaut vai uz Pdomju armijas atstāto "mantojumu".