Ar rudens atnākšanu pabeigti labiekārtošanas darbi 11 daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iekšpagalmos. Divi no tiem vēl tiks papildināti ar stādījumiem – 5. oktobrī plkst. 11.00 iekšpagalmā pie mājas Embūtes ielas 51 tiks iestādīti četri koki un ap plkst. 11.30 stādīšanas darbi turpināsies Saules ielas 56 pagalmā.

5. oktobrī divos no labiekārtotajiem iekšpagalmiem notiks atklāšanas pasākums – plkst. 11.00 Embūtes ielā 51 un plkst. 11.30 Saules ielā 56. Pašvaldības pārstāvji, mājas pārvaldnieks un mājas iedzīvotāji kopīgi papildinās labiekārtotās teritorijas ar jauniem kokiem un citiem stādījumiem. Pasākumā laika tiks izteikta pateicība apsaimniekotājam SIA “Pārvaldnieks V” (daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām Brīvības iela 27 un Ugāles iela 19) un SIA “Ventspils nami” (daudzdzīvokļu dzīvojamai mājai Saules iela 56) par lielāko līdzdalību iekšpagalmu labiekārtošanā 2024. gadā un ieguldījumu pilsētvides uzlabošanā.

Katram no mums mājas ir svarīgākā vieta pasaulē. Tās ir mūsu patvērums un miera osta, kur atgūt spēkus. Un ikviena māja sākas ar labiekārtotu pagalmu – izbūvētām brauktuvēm un gājēju ietvēm, izbūvētiem inženiertehniskās apgādes tīkliem, ar labu un energoefektīvu apgaismojumu, ērtu autostāvvietu un zaļo zonu, kurā paredzēta vieta atpūtai. Ventspils pašvaldībai svarīgi ir atbalstīt iedzīvotājus, un viens no veidiem, kā to īstenot, ir katru gadu līdzfinansēt iekšpagalmu labiekārtošanu. 2024. gadā pašvaldības līdzfinansējuma atbalstu saņēmušas 11 daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās 200`000 EUR apmērā. Diviem iekšpagalmiem ir izstrādāti labiekārtojuma būvprojekti, kas tiks īstenoti jau tuvāko gadu laikā. Ventspils pašvaldība pateicas ikvienam aktīvam mājas iedzīvotājam un uzņēmīgam mājas pārvaldniekam, kuri izvēlas veidot savu apkārtējo dzīves vidi labāku un sakārtotāku. Lielākā daļa no iekšpagalmiem pilsētā atrodas māju iedzīvotāju īpašumā, tādēļ to labiekārtošana lielā mērā ir iedzīvotāju nopelns. Arī citi daudzdzīvokļu māju iedzīvotāji aicināti izmantot pašvaldības atbalstu līdzfinansējuma saņemšanai iekšpagalmu labiekārtošanai, un jau 2025. gadā īstenot labiekārtojuma projektu.

Ventspilī laikā no 2013. gada līdz 2024. gada augustam ar pašvaldības piešķirto līdzfinansējumu 1,4 milj. EUR. apmērā sniegts atbalsts vairāk nekā 160 iesniegtajiem projektiem, veicot daudzdzīvokļu dzīvojamo māju labiekārtojuma būvprojektu izstrādi, iekšpagalmu labiekārtošanu - gājēju ietves un brauktuves pārbūvi, ceļa daļas, ārējo kanalizācijas un lietus kanalizācijas tīklu izbūvi, apgaismojuma nomaiņu uz energoefektīvu LED apgaismojumu, teritorijas papildināšanu ar apstādījumiem un labiekārtojuma elementiem.

Ar sīkāku informāciju par pašvaldības atbalstu līdzfinansējuma saņemšanai iekšpagalmu labiekārtošanai var iepazīties www.ventspils.lv sadaļā Atbalsts daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: