PSIA “Ventspils nekustamie īpašumi” apsaimniekotajām dzīvojamām ēkām – Ganību ielā 66 un Sanatorijas ielā 38 atjaunota fasāde, bet ēkai Lidotāju ielā 24 atjaunota gala siena. Darbus veica  SIA “Marbella RN Group”, uzvarot atklātā konkursā.

Ēkas Sanatorijas un Ganību ielā tika celtas pagājušajā gadsimtā, un kopš to uzcelšanas tajās nav veikti būtiski remontdarbi. Laika gaitā ēku apmetums sāka drupt un parādījās plaisas. Bojātā fasāde ne tikai ietekmē ēkas vizuālo pievilcību, bet arī būtiski samazina tās energoefektivitāti, kas izraisa lielākus siltuma zudumus un paaugstina apkures izmaksas.

Atjaunota un kvalitatīvi renovēta fasāde ne vien uzlabo ēkas estētiku, radot pievilcīgāku un sakoptāku vidi, bet arī paaugstina īpašuma tirgus vērtību, padarot to pievilcīgāku potenciālajiem pircējiem un īrniekiem.

Ēkai Lidotāju ielā 24 veikti nozīmīgi atjaunošanas darbi, atjaunojot tās gala sienu. Sākotnēji ēka tika siltināta 2012. gadā, tomēr laika gaitā tika konstatēti apjomīgi apdares bojājumi. Bojājumus radīja dažādu faktoru kopums, bet galvenais no tiem bija ēkas fasādes novietojums pret dienvidu pusi. Ja gala siena atrodas dienvidu pusē, kur tā ir pastāvīgi pakļauta saules starojumam, temperatūras ietekme var būt ļoti izteikta. Krasas temperatūras izmaiņas, piemēram, sezonālās pārejas no aukstuma uz karstumu vai būtiskas dienas un nakts temperatūras atšķirības, var radīt papildu slodzi ēkas konstrukcijām, īpaši fasādēm un apdares materiāliem. Šie temperatūras svārstību procesi var izraisīt materiālu izplešanos un saraušanos, kas laika gaitā noved pie plaisu veidošanās, apmetuma noārdīšanās un citas fiziskas deformācijas.

Veicot rūpīgu bojājumu analīzi, tika izstrādāts plāns defektu novēršanai, un darbi ir sekmīgi pabeigti, nodrošinot ēkai ilgtspēju un uzlabotu energoefektivitāti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: