Vecpilsētas tirgus laukumā ikgadējo pilsētas uzturēšanas darbu ietvaros veikta tirdzniecības paviljona un zvanu torņa atjaunošana - zvanu tornim un tirdzniecības paviljonam veikta daļēja jumta seguma nomaiņa, jumta un fasādes pārkrāsošana. Tāpat atjaunotas zvanu torņa kāpnes.

Kariljonu pulksteņa tornis ar zvaniem ir centrālais tirgus laukuma objekts. Pulkstenī apvienota laika un skaņu saspēle, izmantojot īpaši atlasītus zvanus. Trīs pulksteņu ciparnīcas katra sniedz atšķirīgu informāciju – Latvijas laiku, Mēness fāzi un attiecīgo nedēļas dienu. Apaļās stundās pulkstenis atskaņo dziesmas “Pie dzintara jūras” melodiju, bet plkst. 12.33 un 00.33 ar Ulda Marhilēviča dziesmas “Uz priekšu, Kurzeme” piedziedājumu ieskandē īpašo Ventspils laiku. Zvanu torņa ēkā atrodas atraktīvs elements – lieli skaitāmie kauliņi, kā arī tēlnieka Gļeba Panteļejeva veidota svaru, tilpumu un mēru ekspozīcija.

Vērienīgākie rekonstrukcijas darbi tirgus laukumā notika 2009. gadā, kad tirgus laukums ieguva jaunu bruģakmens segumu, ar kuru ir iezīmēta vēsturiskā 18.gs. tirgus saimniecisko būvju atrašanās vieta un pamatu kontūras, kas dod iespēju tūristiem iepazīties ar vēsturisko Tirgus laukuma būvju izvietojumu. Vēl viens no ievērojamiem tirgus laukuma objektiem ir “Tirgus aka” ar pilsētas ģerboņiem, pie kuras tirgus apmeklētāji un pilsētas ciemiņi var veldzēt slāpes pastaigas laikā, kā arī nomazgāt tirgū iegādātos augļus un dārzeņus. Saulainā laikā aka darbojas kā saules pulkstenis, un no tās pamatnes laukuma iesegumā izvērstas četras līnijas norāda uz četrām debess pusēm.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: