Kāda ventspilniece ievērojusi gadījumus, kad uz sadzīves atkritumu konteineriem pie daudzdzīvokļu mājām Sarkanmuižas dambī atkritumi nesti no netālu esošajām garāžām. «Kāpēc mums jāmaksā par atkritumu, kurus izmet nepiederošas personas, izvešanu?» vaicā ventspilniece Sarmīte.

Minētie atkritumu konteineri atrodas iekšpagalmā starp mājām Sarkanmuižas dambī 3, 5 un 7. Turpat netālu ir garāžu īpašnieku kooperatīvā sabiedrība Ventmala. Sarmīte ir piefiksējusi divus gadījumus, kad uz atkritumu konteineriem mantas tiek nestas no garāžām, lai gan tām ir savs atsevišķs konteiners. Viņa uzskata, ka tie nav vienīgie gadījumi. «Nesen, ejot mājās, redzēju, ka no garāžas puses kāds jauneklis uz mūsu konteineru stiepj lielu melnu maisu. Iemeta to konteinerā un gāja atpakaļ. Tad no garāžas paņēma lielu dzelzs trosi vienā rokā un vēl kaut ko otrā rokā un atkal nesa uz konteineru. Es prasīju, ar kādām tiesībām viņš met mūsu konteinerā savus atkritumus no garāžas? Viņš atbildēja: kur tad lai metot? Teicu, ka aiz garāžām ir konteiners!» stāsta Sarmīte. Jaunais vīrietis atbildējis, ka to neesot zinājis. Spriežot pēc redzētā, viņš tīrījis garāžu. «Nezinu, vai tikko bija nopircis garāžu, vai varbūt bija paņemts kā palīgs, lai iztīrītu garāžu, bet viņš to visu laikam bija domājis mest mūsu konteinerā,» turpina Sarmīte. Viņa norādījusi vīrietim, ka viņš turklāt izmetis tādus atkritumus, ko konteinerā nemaz nedrīkst mest un kas jāved uz šķiroto atkritumu savākšanas laukumu Jēkaba ielā. Ventspilniece arī izsaukusi Pašvaldības policiju. «Varbūt viņš mani arī nebūtu tik ļoti nokaitinājis, bet viņš, jauns cilvēks, prasīja, vai tad man esot žēl? Kā viņam nav kauna, es esmu pensionāre, un kāpēc man par viņa atkritumiem jāmaksā!» sašutumu neslēpj Sarmīte. Pēc tam, kad ar vīrieti parunājusi Pašvaldības policija, viņš devies prom. «Pēc pusstundas atbrauca vieglā automašīna, un tad krāmēja mašīnā, ko tikai varēja. Bet to taču varēja izdarīt uzreiz,» spriež Sarmīte.

Viņa ir fiksējusi arī citus gadījumus, kad nepiederošas personas ar automašīnu izbrauc cauri pagalmam un izmet atkritumus. «Kad pāris reižu nofotografēju, ar visiem automašīnu numuriem, tad, protams, vairs nebrauc. Es saprastu, ja kāds pensionārs, ejot garām, izmestu mazu maisiņu, bet ne jau jauni cilvēki, kas speciāli brauc pagalmā, lai izmestu atkritumus. Ja man nebūtu par to jāmaksā, tad man būtu vienalga, bet atkritumu izvešana paliek arvien dārgāka. Varbūt ir jāliek videokamera, kas fiksē pārkāpumus,» iespējamo risinājumu min Sarmīte.

Pašvaldības uzņēmuma Ventspils labiekārtošanas kombināts Sanitārās tīrīšanas iecirkņa vadītāja vietniece Inese Mičule atzina, ka viņas rīcībā nav informācijas par minēto problēmu konkrētajā adresē. «Protams, mums ir zināma šī problēma kopumā, ka konteineros pie daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām atkritumus dažākārt mēdz izmest nepiederošas personas. Vairāki apsaimniekotāji to risina, uzstādot videonovērošanas kameras, un tam ir arī diezgan labi rezultāti. Tas ir viens no risinājumiem, kas ir pārbaudīts un darbojas, jo pārkāpēji tomēr nevēlas, lai pēc tam viņus uzrunātu policija un viņi tiktu administratīvi sodīti,» sacīja Mičule.

Ventspils labiekārtošanas kombināta pārstāve apstiprināja, ka ar garāžu īpašnieku kooperatīvo sabiedrību Ventmala ir noslēgts līgums par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu un atkritumu konteiners no garāžām tiek regulāri izvests. «Šajā situācijā var runāt ar garāžu īpašnieku kooperatīvās sabiedrības pārstāvi, lai viņš informētu visus garāžu īpašniekus par apsaimniekošanas kārtību garāžu kooperatīvā,» sacīja Mičule. Viņa uzsvēra, ka arī garāžu konteinerā nedrīkst izmest bīstamos atkritumus. «Mēs nodrošinām dažādu bīstamo atkritumu pieņemšanu bez maksas šķirošanas laukumos, bez maksas gadā pieņemam arī četras automašīnu riepas no privātpersonām. Nodrošīnām ērtu iespēju atbrīvoties no šiem atkritumiem,» norādīja Sanitārās tīrīšanas iecirkņa vadītāja vietniece. Par pārkāpumiem iedzīvotāji aicināti informēt Pašvaldības policiju. «Pašvaldības policija ir liels palīgs šādos jautājumos un uz vietas izskaidro pārkāpējiem, kā būtu bijis jārīkojas pareizi,» piebilda Mičule.

Lasi vēl

Komentāri (13)

  • 0
    Kriko Pirms 1 nedēļas, 6 dienām

    Šī paša problēma ir visās ēkās, kurās atrodas brīvi pieejamās atkritumu urnas. Saules ielas devenēs regulāri ir novērots, ka braucot no garāžām apstājas un izmet savus atkritumus pie mājas novietotā musorņikā. Leiši vispār afigeļi, tie atbrauc ar milzu maisiem.

  • -2
    Pilsēta Pirms 1 nedēļas, 6 dienām

    Risinājums viens - mest mēslus uz zemes, krūmos vai mežā.
    Gan jau pēc kāda laika kāds savāks.
    I komunāliem darbs i Sarmītei miers.

  • -2
    Kriko Pirms 1 nedēļas, 6 dienām

    Ko tik stulbu varēja izteikt vai nu mazs bērns, kas nesaprot ko muld, vai arī pilnīgs idiots.

  • -1
    čiepa Pirms 1 nedēļas, 6 dienām

    Tieši tā, tas notiek pie visām mājam un mēs tik maksājam .L.Prospektā ari ir garāžu rinda, no kurienes nāk visi atkritumi. Pilnīgi apnikusi šī maksāšanas kārtība

  • 0
    Andris Lapukoks Pirms 1 nedēļas, 6 dienām

    Diemžēl tā problēma ir ļoti izplatīta.
    Man pie draugiem Talsos dzīvokļu īpašnieki vienojās un no mājas uzkrājuma uztaisīja slēdzamu nojumi atkritumu tvertnēm, un tikai tā bija iespējams tikt galā ar svešiem atkritumiem.

  • 0
    Covid 19-24.ventspils.lv Pirms 1 nedēļas, 6 dienām

    Viens izņēmums par tām garāžām gan pieļaujams.Ja es no savas garāžas atkritumus atnesu vai atvedu uz tās daudzdzīvokļu mājas atkritumu konteineri,kur pats dzīvoju un tātad maksāju.

  • -1
    Kriko Pirms 1 nedēļas, 6 dienām

    Jā, šis ir pamatoti. Pilnībā piekrītu, bet ievērojot, kas ir sadzīves atkritumi un kas tomēr nē.

  • 0
    Ineta Ineta Pirms 1 nedēļas, 6 dienām

    Nu bet ir arī tā ka atstāj blakus atkritumus, kurus nevar ielikt parastajos atkritumu konteineros, jo ne visur ir lielie konteineri. ( Un mūsu mājai lielo arī nevajag,pietiek ar to kas ir) Bet tā kā ir pietiekoši daudz censoņi no citām mājām kuri vnk noliek pie mūsu konteinera savus atkritumus. Vai otra lieta ka noliktajos dzeltenajos maisos vandās bomži,kuri mēdz maisu sabojāt un saturu izvandīt pa apkārtni.

  • 0
    Reinis Rāvičš Pirms 1 nedēļas, 6 dienām

    Nometīs pie aizslēgta konteinera un viss tā jau ir iedzīvotāju prolēma , nenovāksi dabūs vēl no pašvaldības

  • 0
    Merkakits Pirms 1 nedēļas, 6 dienām

    Es dzīvoju minētajā mājā, par diviem cilvēkiem mēnesī maksāju 9,79. Daudz vai maz? Taču redzot ,kā piebrauc ,,svešie,, un izmet, dūša apskrienas un gribās kraut pa ģīmi.Uz jautājumu ,ko tu met, atbild ar pretjautājumu, vai tad vest uz mežu.Neieredzu šos parazītus! Visbiežāk to var redzēt ,kad tiek vesti bērni uz ,,Pienenīti'' , kā saka apvieno patīkamo ar lietderīgo, maitas gabali!

  • 0
    automats Pirms 1 nedēļas, 6 dienām

    Vajadzētu uz zvaniem uzrakstus vienkāršākus un lielākus ,jaunieši neredz vai nesaprot ,visus atkritumus nešķirojot met zaļajā konteinerā kurš ar pāris kartona kastēm ir pilns.

  • -3
    Latvija pāri visām! Pirms 1 nedēļas, 6 dienām

    Smiekls nāk par visām šīm atkritumu vaktētājām.) Veči parasti neiespringst.
    Citreiz vedu uz savu apmaksāto miskasti maisu ar auto, un šīs sāk
    cepties. Uz ko parasti atbildēju - jums aizmirsu paprasīt...) Pēdējā laikā gan nav gadījies, konkrētās miskastu vaktētājas būs izmirušas.

  • 0
    Gaigaliiii Pirms 1 nedēļas, 5 dienām

    Usmas ielā arī met visādus s*dus ārā,nesen nodega blakām šķūni un visus atkritumus salika pie misenēm,pagājušo mēnesi par 1 cilvēku rēķins bija 11€,šomēness ir 7€

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: