Ziedošā Ventspils kļūs vēl krāšņāka, jo pilsētvide tiek papildināta ar vēl vienu skaistu dobi. Zviedru vaļņa parka teritorijā iestādītas 66 hortenzijas, kas vasarā un rudenī priecēs pilsētas iedzīvotājus un viesus ar saviem košajiem ziediem.

Ziedu brīnišķīgās krāsas un formas dēļ hortenzijas kļūst arvien populārākas gan Latvijā, gan pasaulē. Ventspils pilsēta ir saņēmusi dāvinājumu no Latvijā labi pazīstamā hortenziju audzētāja Ilmāra Zirņa, kuram ir vairāk nekā 10 gadu pieredze hortenziju audzēšanā. Hortenziju audzētājs savā dārzā pārbauda jauno hortenziju šķirņu piemērotību Latvijas apstākļiem, kā arī iegādei piedāvā vairāk nekā 100 hortenziju šķirnes.

Ventspili pamatoti mēdz saukt par Latvijas puķu un strūklaku galvaspilsētu – ik gadu Ventspilī zied vairāki desmiti tūkstoši pavasara un vasaras puķu, ko tagad papildinās arī iespaidīga hortenziju dobe. Tāpat tradicionāli Ventspils Pilsētas svētku laikā notiek viens no krāšņākajiem un ziedošākajiem gada notikumiem - Starptautiskais Ziedu paklāju festivāls. Ventspili atpazīst arī pēc pilsētas ziedu skulptūrām, kas tagad ir ietērptas vasaras puķu tērpos un aicina iemūžināt to krāsas košos fotoattēlos - Ventspils lielākā četrus metrus augstā un septiņus metrus garā ziedu skulptūra “Puķu govs”, “Zaķu ģimene” pie mazbānīša stacijas “Kalns”, ziedu skulptūra “Zemūdens pasaule” pie Piejūras akvaparka, “Bobsleja komanda” Jaunpilsētas laukumā, ziedu skulptūra “Pīļu ģimene” Bērnu pilsētiņā, “Basketbola bumba” pie OC “Ventspils” galvenās ieejas un košākais pilsētas “Ziedu pulkstenis”.

Ventspils valstspilsētas pašvaldība izsaka vissirsnīgāko pateicību Ilmāram Zirnim par skaisto dāvinājumu!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: