Starptautiskais vides izglītības fonds Ventspils pilsētas pludmalei šī gada sezonai piešķīris Zilo karogu, kurš svinīgi mastā tiks pacelts 1. jūnijā plkst. 11.00. Līdz ar to tā būs jau 26. sezona pēc kārtas, kopš varēsim baudīt vasaru Ventspils pludmalē, virs galvas lepni plīvojot Zilajam karogam.

Starptautiskais vides izglītības fonds, piešķirot Zilo karogu, vērtē pašvaldības darbu pēc 33 kritērijiem, kas sadalīti četrās grupās - vides izglītība un informācija, ūdens kvalitāte, apsaimniekošana un drošība.

Zilais Karogs ir pasaules populārākais tūrisma ekosertifikāts, kas tiek plaši atpazīts gan iedzīvotāju, gan pašvaldību un vides institūciju vidū un tā ir viena no Starptautiskā vides izglītības fonda aktivitātēm. 1999. gadā, kad Ventspils pludmale pirmo reizi to saņēma, tā bija pirmā Zilā Karoga pludmale Baltijas valstīs.

Detalizētāka informācija par Zilā Karogu kustību var lasīt ŠEIT!

Visā Latvijā Zilie karogi šovasar plīvos vienā jahtu ostā un 12 peldvietās - Ventspilī, Rīgā, Liepājā, Daugavpilī, Kuldīgas novadā, Saulkrastu novadā, Limbažu novadā un Jēkabpils novadā.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    Pilsēta 29.05.2024, 11:35:54

    Īsti nesaprotu šī pasākuma jēgu. Varētu padomāt, ka līdz tai dienai uz pludmali nevar iet jo tur mētājas dēļi ar sarūsējušām naglām un guļ bomži ar narkomāniem. Bet kamēr plīvo karogs vis ir kārtībā.
    Šis kaut kā atgādina tilta svētkus.
    Ja obligāti vajag pacelt un priekšniekiem fočēties, tad taisiet piektdienas pastaigas ietvaros.

  • -5
    Arnis Junge 30.05.2024, 12:08:20

    Zin kā... ne katrā ostas pilsētā var peldēties jūrā! Un runa nav par bomžiem un dēļiem, bet ūdens tīrību, ja tur peldas. Un, ja to katru gadu pārbauda pēc 33 kritērijiem, ja tas ir pasaules populārākais tūrisma ekosertifikāts, ja mēs to Baltijas vastīs ieguvām pirmie - tad ar to tiešām var lepoties!
    Man karoga svinīga pacelšana netraucē! Vispār jau jebkurš karogs ir simbols un to būtu jāpaceļ svinīgi.
    Nav jau grūti apriet jebko - iegūto labumu, simbolus vai pat Da Vinči, ja vajag, bet tad arī jāpieņem, ka esam tie, kas "tikai rej" ar visām sekām.

  • 0
    Barons (Freiherr von ...) 30.05.2024, 17:53:55

    Herr Junge.
    Jūs tokš ir vien zvērinat lembergist,le zinat.
    Kō būs darit,ka tō maz Vīrel būs aiziet (labako variant) pa Skuj takk?Oder (sliktako gadijum) iesēdinats apakaļ ekš Central-čokk?

  • 0
    Janis Zvejnieks 30.05.2024, 21:15:49

    Guanteanamo :)))

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: