No 25. līdz 31. augustam, Sporta namā “Centrs” notiks starptautiska treniņnometne jaunajiem svarcēlājiem, kā arī praktiskās apmācības un seminārs sportistiem un viņu treneriem.

Treniņnometni un apmācības organizē Eiropas svarcelšanas federācija sadarbībā ar Ventspils svarcelšanas treneri Eduardu Andruškēviču. Treniņnometnē būs dalībnieki no vienpadsmit valstīm, tostarp Baltijas, kā arī Polijas, Čehijas, Dānijas Somijas, Īrijas, Nīderlandes, Azerbaidžānas un Izraēlas, kopskaitā 65 cilvēku sastāvā.

Katrā komandā būs vismaz četri sportisti vecumā no 13 līdz 17 gadiem un divi treneri. Treniņos un seminārā piedalīsies arī Ventspils svarcēlāji un viņu treneri.

Svarcelšanas seminārā dalībnieki apgūs gan teorētiskas zināšanas, gan arī praktisku pieredzi - svarcelšanas zālē notiks praktiskās nodarbības svarcelšanas tehnikā, raušanā un grūšanā, kā arī papildvingrinājumos.

Lai arī līdzīgas starptautiskas svarcelšanas nometnes ar semināriem Ventspilī ir notikušas arī iepriekš, tieši šāda līmeņa nometne notiks pirmo reizi. Tā izceļas gan ar pārstāvēto valstu, gan arī kuplo dalībnieku skaitu.

Treniņnometnes svinīgā atklāšana notiek 26. augustā koncertzālē “Latvija”, kur nometnes dalībniekiem vispirms plānota koncertzāles apskate, bet pēc tam Ventspils mūzikas skolas audzēkņu klavierspēles priekšnesumi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: